logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bauknecht - co oznacza kod błędu F7 i jak go naprawić?

maliszak robert 26 Gru 2002 00:58 6354 6
REKLAMA
  • #1 70547
    maliszak robert
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    :roll: może ktoś zna jakieś opisy do trybów serwisowych zmywarki i co one oznaczają? ja mam akurat napis na wyświetlaczu F7
  • REKLAMA
  • #2 88468
    Baxio
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam Serdecznie

Jesli temat aktualny to proponowałbym sprawdzić wyłączniki krańcowe. Szczególnie ten wyciekowy. Ostatnio wlasnie z Bauknecht'em miałem podobny problem. Okazało się, że miałem mały wyciek z pompy myjącej. Dokładniejesze dane tej zmywarki byłyby wskazane - postaram się pomóc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 88597
    POL02
    Specjalista AGD
    Ocena: 549
    Witam.
    F7 - Jest to usterka przepływomierza.
  • REKLAMA
  • #4 101077
    maliszak robert
    Poziom 11  
    dzięki za porade tak się domyślałem gdyż mam duże skoki ciśnienia wody w sieci i to może być toooo
  • REKLAMA
  • #5 5336330
    Andy Frost
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    jak sobie z tym poradzić?
  • #6 5339904
    Jasxx
    Poziom 21  
    Ocena: 328
    Zmywarka w określonym czasie ma pobrać określoną liczbę litrów wody. Jak masz za małe ciśnienie wody w sieci to masz bład, jak masz licznik (śmigiełko) zarośnięte kamieniem to masz bład.
  • #7 5349233
    maliszak robert
    Poziom 11  
    dokładnie jak kolega pisze-problem ze śmigiełkiem. ja rozebrałem cały pojemnikprzepływu wody i go porządnie wyczysciłem-płynami oczywiscie bo było nie rozbieralne. pomogło.a smigiełko chyba lżej zaczeło chodzić.

Podsumowanie tematu

✨ Kod błędu F7 w zmywarce Bauknecht oznacza usterkę przepływomierza wody. Problem może wynikać z nieprawidłowego ciśnienia wody w sieci lub zanieczyszczenia śmigiełka przepływomierza, które może być zablokowane kamieniem. Zaleca się sprawdzenie wyłączników krańcowych, zwłaszcza czujnika wycieku, oraz dokładne oczyszczenie pojemnika przepływu wody i śmigiełka. Usunięcie zanieczyszczeń i poprawa działania śmigiełka zwykle rozwiązuje problem i eliminuje błąd F7.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA