logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bauknecht GSFP 3988 - usterka F7 i brak dopływu wody, co zrobić?

Miś45 12 Paź 2006 09:33 3229 10
REKLAMA
  • #1 3109095
    Miś45
    Poziom 11  
    Mam problem ze zmywarka (tak jak w temacie) pojawiła się na wyświetlaczu informacja : usterka F7, a przy kolejnym odpaleniu zmywarki info: brak dopływu wody, wyczyść filtr czy coś takiego. I tak na zmianę.Oczywiście zmywarka nie zaczyna zmywać. :?::?::?:Co teraz?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3109373
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3109381
    Miś45
    Poziom 11  
    a może tak po polsku? proszę............. i dzięki za to co już jest.

Dodano po 4 [minuty]:

no i co teraz mam zrobić? Może nie trzeba będzie dzwonić po serwis? Może da radę zrobić to samemu????
    Dzięki za wszelkie sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3109659
    Jan.dg
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    Sprawdz doplyw wody(moze zapomniales odkrecic kran lub przygnieciony waz z doplywem) i filtry
  • #5 3110032
    Miś45
    Poziom 11  
    Kran jest odkręcony - zmywarka myła do tej pory bez problemu.Zastanawiam sie czy dopływ wody ma być na jakiejś konkretnej wysokości i czy przypadkiem w wężu doprowadzającym wodę do zmywarki nie zebrał się np. kamień bo woda w moich kranach wybitnie kamieniogenna. I czy jest tam jakś filtr czy jak?
    Dzięki za sugestie.
  • Pomocny post
    #6 3111448
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    sprawdź sitko w wężu dopływowym przy kranie :idea:
  • Pomocny post
    #7 3111470
    libretto4
    Specjalista AGD
    Ocena: 141
    F7. Uszkodzenie przepływomierza
    Zawór dopływowy jest włączony, czujnik obecności wody wykrywa ją w komorze
    -Zamknięty kurek wody w chwili gdy woda powinna być doprowadzana do urządzenia.
    - Blokowany dopływ wody
    - Uszkodzony zawór dopływowy wody
    - Uszkodzony przepływomierz.

Tak wogóle to jest bardzo ciekawa zmywarka - ja przy elektronice ów sprzętu spędziłem jakiś rok temu kilka nocy a całkiem niedawno usterka się powtórzyła. Całe szczęście skończyło się na naprawie modułów a nie wymianie (koszt ok 1500 zł).
  • #8 3404760
    Miś45
    Poziom 11  
    Dzieki wszystkim za rady. Jakoś zmywarka zaczęła myć na nowo.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I znowu moja zmywarka odmówiła współpracy!!! tym razem sygnalizuje błąd F4.
    Czy ktoś może wie co on oznacza? Choroba zmywarki zaczęła się od tego, tak mi się wydaję, że w trakcie końcowego suszenia nierozwijała prędkości takiej jak zazwyczaj.
    Czekam i dziękuję za pomoc.

Moderowany przez skryn:

Tematy scaliłem.

• #9 3404874
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 3405112
    Miś45
    Poziom 11  
    wszystko fajnie .... ale może tak po polsku, mój angielski jest jednak za mało zaawansowany (aż wstyd się przyznać)
    dziękuje

Dodano po 3 [minuty]:

jeszcze jedno: widze że kolega BLEBLE poraz kolejny wkleił na moje zapytanie angielskie wyjaśnienie błędu, a może tak masz wszytskie błedy F coś tam...... wjaśnione.To ja poprosze w pakieciku wszystkie o ile to możliwe, tak na wszelki wypadek.
    JESZCZE RAZ dzięki
  • #11 3406052
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Zmywarka Bauknecht GSFP 3988 sygnalizuje błąd F7, który oznacza uszkodzenie przepływomierza. Objawy to brak dopływu wody i komunikaty o konieczności czyszczenia filtra. Zaleca się sprawdzenie dopływu wody, w tym odkręcenie kranu, kontrolę węża doprowadzającego oraz sitka filtrującego przy kranie, które może być zatkane kamieniem, zwłaszcza przy twardej wodzie. Możliwe przyczyny to zamknięty kurek, blokada dopływu, uszkodzony zawór dopływowy lub przepływomierz. Naprawa elektroniki zmywarki może być kosztowna, ale możliwa bez wymiany całego urządzenia. W późniejszym czasie pojawił się błąd F4, jednak brak jest polskiego wyjaśnienia tego kodu, a dostępne są jedynie angielskie i niemieckie opisy. Użytkownik prosił o pełne wyjaśnienie kodów błędów w języku polskim.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA