logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Speedstream 4100 jak przywrócić fabryczne ustawienia

slamo 24 Sie 2009 00:05 2894 3
REKLAMA
  • #1 6927306
    slamo
    Poziom 11  
    Witam
    Proszę o radę jak przywrócić fabryczne ustawienia w SS4100 - przy konfiguracji nieopatrznie włączyłem BRIDGE MODE i nie mogę już nic zrobić....:cry:
    Przy próbie wgrywania firmware przy pomocy 4100A.exe modem jest wykrywany, ale po chwili wyskakuje błąd...
    Pozdrawiam

Moderowany przez rys57:

Tytuł poprawiłem. Regulamin p.11.

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6927735
    slamo
    Poziom 11  
    grzegorz dob. napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic469877.html masz tam konkretny opis guzik z tyłu obudowy na 4 sek.

Spróbuję zadać pytanie precyzyjniej:
    1. Po włączeniu w setupie modemu trybu bridge nie jestem w stanie przywrócić ustawień fabrycznych.
    2. Próby resetowania nie przynoszą efektu - tzn. lampki na modemie migają jak gdyby modem się resetował, ale fizycznie nie resetuje się.
    3. Ponieważ nie udaje się zresetować sprzętu, spróbowałem wgrać mu oryginalny firmware (programik 4100A.exe dostępny m.in. na tym forum). Wcześniej upgrade nim przebiegał bezproblemowo (modem jest pozostałością po DSL-u). Teraz wykrywa modem (choć z oporami, nie za każdym razem), po starcie następuje krótki (ok. 1s) downloading, reboot device i komunikat o błędnym update...:cry:
    Co jeszcze mogę zrobić, aby dostać się do modemu?
  • #4 6929797
    slamo
    Poziom 11  
    Przypominam się z tematem - może jednak ktoś miał podobny problem...?
REKLAMA