altus1 napisał: 
Rocky horror
Na jakich kolumnach odsłuchiwałeś 504
Byłem niemal pewny że ktoś się zainteresuje

. A moje własne kolumny to tandem Tonsili ZgC50-8-44, Zg30C114 po kilku przeróbkach, oraz własne samoróby - które akurat wyszły tak sobie, toteż ich nie biorę pod uwagę... W miarę możliwości staram się oceniać sprzęt na najróżniejszych dostępnych kolumnach, również u znajomych.
I pragnę zaznaczyć, żeby nie było niejasności - na tych samych kolumnach i przy tym samym źródle, inny WS wypada znacznie lepiej. Jeśli ktoś więc powie że winę za degradację dzwięku ponoszą kolumny, to jego argument będzie pozbawiony sensu.
Cytat: oprócz bum-bum -cyk-cyk w starych WS nie ma nic innego co mogłoby przypominać muzyke!
WS504 wcale nie jest lepszy.. Kiedy dzwięk gitary basowej zaczyna przypominać jednostajne dudnienie, ma się nieodpartą ochotę wyrzucenia któregoś klocka przez okno... I to z całą pewnością nie odtwarzacza CD lub kolumn :?
arcu napisał: No nie porównuj brzmienia WS504b do brzmienia makrokeszowego sprzętu.
Popadasz ze skrajnosci w skrajnosc.
Nie było to porównanie bezpośrednie, oczywiście że WS504 przebije sprzęt z makro... Ale to wcale nie stawia go na pozycji dobrego wzmacniacza.
Cytat: A wzmacniacz zlozony na dyskretach, ze schematem aplikacyjnym takim jak w tych wlasnie hybrydach (co jest w wiekszosci, bo to przeciez standard) nie oczekuj rewelacji.
Pisałem już BARDZO wielokrotnie, iż taka a nie inna jakość hybryd wynika najprawdopodobniej z parametrów zastosowanych elmentów, i nudzi mnie już któreśtam z kolei powtarzanie tego.. Jest jak najbardziej możliwe, a wręcz pewne, że układ o takiej samej aplikacji ale wykorzystujący komponenty o innych właściwościach, zagra zupełnie inaczej.
Cytat: Jaki wskaznik jakosci??!
Napisales, ze WS303 BIJE NA GŁOWE POD KAŻDYM WZGLEDEM
Wiec ci udowadniam, ze tak nie jest.
Znow popadasz ze skrajnosci w skrajnosc
Na wzmacniacz składa się to, jak gra, oraz to jak jest technicznie skonstruowany. W obu przypadkach, w porównaniu WS303, 504 wysiada...
Cytat: nawiązując do tematu "besztania" uzytkownika "ALTON" przez twoją osobe, w ktoryms wczesniej zredagowanym poście dotyczącym poprawy jakosci WS504
Co? W którym? Konkrety proszę.
Cytat: I mam wrazenie, ze to wlasnie ty nalezysz do osob, ktore glowny wskaznik jakosci nawiązują do firmy
Gdyby tak było, jechałbym tu na wszystkich Diorach jak popadnie - nie zależnie od modelu i budowy. Więc tym razem to Ty popadasz w skrajność.
Cytat: czy danego rozwiazania konstrukcyjnego...
A jak się nie czepić konstrukcji w której moc wzmacniaczy daleko przekracza moc transformatora zasilającego???? Może sądzisz że to jest prawidłowe rozwiązanie, które nijak ma się do jakości sprzętu

?
Cytat: Ta zbedna dyskusja i tak do niczego konkretnego nie doprowadza.
I jest to chyba najlepsze jej podsumowanie

.