logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Porównanie brzmienia głośników Sls 263 i Beyma 12br70 - opinie użytkowników

ADAMM_85 05 Cze 2004 16:14 2013 6
REKLAMA
  • #1 676945
    ADAMM_85
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Czy ktoś miał okazję porównywać te dwa głośniczki. Sls kosztuje 390zł, a beyma 265zł, więc różnica jest spora , a zastanawia mnie jaka jest różnica w brzmieniu. Miłe byłyby spostrzeżenia, opinie na temat tych głośniczków!!! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 678903
    ADAMM_85
    Poziom 17  
    To może ktoś jest w posiadaniu jednego z tych głośników. Prosiłbym, żeby napisał swoje wrażenia, może porównanie do innych głośników.
  • REKLAMA
  • #3 679112
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    MIalem przez pewnien czas ta beyme musze powiedziec potega mocy ale nie moge sie wypowiadac jak wypadnie w porownaniu z tym Slsem natomiast przy nim tonsil GDN30/80 to cieniutko cieniutko .
  • #4 679420
    Przemek13
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    na akustyka.tk masz opis mojego suba na SLS
  • REKLAMA
  • #5 680105
    ADAMM_85
    Poziom 17  
    Wiem Przemek, nie jedno krotnie ten opis czytałem, ale ja chcę opinii większej ilości osób, a może napisz coś więcej bo w tamtym opisie jest mało jeżeli idzie o samą gre(muzyka). Porównując do gdn 20/80/2, jeżeli idzie o barwę (zróżnicowanie) jak prezentuje się ten sls'ik??
  • REKLAMA
  • #6 680523
    Przemek13
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Nie ma porównania. GDN grał basem i grał zupełnie przyzwoicie. W muzyce SLS gra inaczej - jest więcej basu przy niskich poziomach głośności i schodzi wyraźnie niżej - aż do progu może nie bólu ale "niepokoju". Ponadto SLSem tłucze się szklanki w barku - GDN tego nie potrafił ;) A w kinie jest wykop na maksa i zero buczenia. A opinii większości nie dostaniesz bo o ile wiem jest jeszcze tylko jeden sub na 263 - więcej nikt na tym głośniku nie robił suba. Zresztą takie gadanie to tylko teoria. Trzeba posłuchać żeby wiedzieć.
  • #7 680614
    ADAMM_85
    Poziom 17  
    Rozumiem i dzięki za odpowiedź :) No to chyba w niedługim czasie będą 3 suby na tym głośniku, ale jak narazie jeszcze zbieram kasę, ale już nie długo :) Już nie mogę się doczekać kiedy mój projekcik zacznie wchodzić w życie.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy porównania brzmienia głośników SLS 263 i Beyma 12BR70, ze szczególnym uwzględnieniem różnic w jakości dźwięku i mocy. Beyma 12BR70 charakteryzuje się dużą mocą, jednak brak jest bezpośredniego porównania do SLS 263. Głośnik SLS 263 oferuje wyraźnie głębszy bas, lepsze zejście w niskie częstotliwości oraz większą dynamikę przy niskich poziomach głośności, co przekłada się na silniejsze odczucia basowe, nawet do poziomu wywołującego wibracje w otoczeniu. W porównaniu do Tonsil GDN30/80, SLS 263 zapewnia znacznie lepsze efekty basowe i brak buczenia w zastosowaniach kinowych. Opinie wskazują, że subwoofery oparte na SLS 263 są rzadko spotykane, co utrudnia zebranie szerokiego zakresu opinii. Podkreślono, że ostateczna ocena wymaga odsłuchu, gdyż różnice w brzmieniu są wyraźne, ale subiektywne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA