logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6500 Slide - Jak zresetować licznik prób zdjęcia simlocka?

Rheafm 25 Sie 2009 14:00 1785 6
REKLAMA
  • #1 6941422
    Rheafm
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!
    Posiadam nokie 6500 slide w play
    Dziś pojechałem do salonu play żeby zdjeli mi simlocka wczesniej ja wykorzystałem 3 próby z kodow na stronach.
    babka w salonie pomyliła sie z kodem w telefonie 2 x.
    I powiedziała ze trzeba wysłac telefon do serwisu.
    Jest jakas mozliwosc na przywrocenie ponownie tych prob ? poniewaz telefon w serwisie to ok 2 tyg.
    Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6941577
    manski
    Poziom 24  
    Ocena: 228
    Wyzerować licznik prób zdjęcia simlocka możesz poprzez odbudowę certyfikatów , jeśli masz taką możliwość to próbuj , jeśli nie to pozostaje serwis , te 2 tygodnie to max , na ogół trwa to krócej , sama operacja odbudowy certyfikatów to 1-3 minuty , reszta to obsługa logistyczna .
  • REKLAMA
  • #3 6941595
    Rheafm
    Poziom 10  
    Tylko jak to zrobic ?
  • REKLAMA
  • #4 6941662
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Sam tego bez boxa nie zrobisz tylko serwis
  • REKLAMA
  • #5 6941669
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    nie szczypac sie, pojsc zaplacic grosze, zrobia unlok obok w komisie po kablu, niz bawic sie w edycje pm po fbus boxami w serwisie........ wyjdzie drozej, albo dwa tygodnie przez serwis
  • #6 6941889
    Rheafm
    Poziom 10  
    czyli isc do serwisu zeby odbudowali certyfikaty a pozniej spowrotem do Play zeby odbolowaki?
  • #7 6941916
    trzmi3lu
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Nie, idz do serwisu i sciągnij locka.

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku telefonu Nokia 6500 Slide z simlockiem od operatora Play, licznik prób zdjęcia simlocka można zresetować poprzez odbudowę certyfikatów. Operacja ta wymaga specjalistycznego sprzętu (np. boxa serwisowego) i nie jest możliwa do wykonania samodzielnie bez odpowiednich narzędzi. W praktyce konieczne jest oddanie telefonu do serwisu, gdzie po odbudowie certyfikatów simlock zostanie zdjęty. Cały proces serwisowy trwa zwykle do dwóch tygodni, choć sama odbudowa certyfikatów zajmuje tylko kilka minut. Alternatywnie można skorzystać z usług lokalnych punktów serwisowych lub komisów, które wykonują odblokowanie po kablu, co może być szybsze i tańsze niż oficjalny serwis operatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA