logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N70 nie reaguje po nieudanym flashowaniu MT-Boxem, co robić?

wacus_tg 31 Sie 2009 19:38 1780 10
REKLAMA
  • #1 6965274
    wacus_tg
    Poziom 10  
    witam, po nie udanym flashowaniu n70 nie reaguje ona w ogóle, nie zależnie od tego co zrobie. flashowalem mt-boxem z niedziałającego starszego softu na nowszy. jako amator zamiast wgrac najnowszy polski soft wgrałem poprostu najnowszy soft w którym nie ma jezyka polskiego, wiec sciagnałem starszy i kliknalem 'dngrade' ale po całej tej operacji telefon pokazywal tylko na wyswietlaczu napis nokia który po chwili gasł. po kilku próbach, zmianie softu i opcji (w tym wypadku na vpp-off i tx2-on, bo tak pisali na jakims forum) wyskoczyl flash error i na tym sie skonczylo.
    co moge zrobic z tym telefonem? szukałem chyba juz wszedzie ale zawsze chociaż po podlaczeniu ładowarki telefon reagował, a mi nie.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 6965904
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Mimo, że wszyscy zachwalają MTBox'a ja polecam potraktować tą N70 HWK. Wgraj najnowszego flasha za jego pomocą (PL także musi być) i telefon powinien wstać ;)
  • REKLAMA
  • #3 6965930
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    HWK swoją drogą a ja polecam JAF`a.Wstanie bez problemu.
  • REKLAMA
  • #4 6966115
    wacus_tg
    Poziom 10  
    mam tylko mt-boxa, a ten nie widzi telefonu.. jak to zrobic?
    przyciskam flash, on wyswietla boot i później że "Phone is not responding, power on phone!"
  • #5 6966400
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Kolego jeżeli masz jakiegoś znajomego z w/w boxami to go odwiedź - co to MTBox'a nie pomogę, ponieważ go nie posiadam :(
  • REKLAMA
  • #6 6966557
    eslodowy
    Poziom 31  
    Ocena: 102
    wacus_tg napisał:
    mam tylko mt-boxa, a ten nie widzi telefonu.. jak to zrobic?
    przyciskam flash, on wyswietla boot i później że "Phone is not responding, power on phone!"

Weź słownik w rękę i przetłumacz co to oznacza, podpowiem Ci, że komunikat jest po angielsku...
  • #7 6966764
    wacus_tg
    Poziom 10  
    wiem co to oznacza, ale tu pojawia sie problem, tego telefonu w zaden mozliwy sposob nie da sie wlaczyc..
    nie odpowiada na wlacznik, na ladowarke, na nic. probowalem juz chyba wszystkiego.
    gdyby chcial sie chociaż podswietlic wyswietlacz albo napis nokia to dałbym rade zrobic flasha mt-boxem.
  • #8 6966843
    toon
    Poziom 28  
    Ocena: 67
    Zrób tak jak mówili poprzednicy,najlepiej hwk.Hwk tez ci nie odczyta tela,ale po chwili wyswietli mobile brand zbotuje go i bez problemu wgra nowego flasha
  • #9 6967216
    wacus_tg
    Poziom 10  
    spróbuje dzis jeszcze pokombinowac mt-boxem a jak sie nie uda to pójde do jakiegos serwisu gdzie zrobia mi to za 50zł.. lepsze 50zł niż 250..
    dzięki za pomoc, jak to juz zrobie napisze jak.
  • #10 6967228
    toon
    Poziom 28  
    Ocena: 67
    O ile cos więcej się nie wysypało,to 50 zł może nie wystarczyc
  • #11 7509601
    wacus_tg
    Poziom 10  
    udało sie to zrobić, telefon sam od siebie odzyl i wgrałem nowy polski soft.

Podsumowanie tematu

✨ Po nieudanym flashowaniu telefonu Nokia N70 za pomocą MT-Boxa, urządzenie przestało reagować całkowicie, nie włącza się ani nie reaguje na ładowarkę. Próby wgrania nowszego softu bez polskiej wersji językowej, a następnie downgrade do starszej wersji zakończyły się błędem flashowania i wyświetlaniem jedynie napisu "Nokia" na chwilę. Użytkownicy forum zalecają użycie alternatywnych narzędzi serwisowych, takich jak HWK lub JAF, które potrafią zainicjować flashowanie nawet gdy telefon nie odpowiada na standardowe metody. HWK ma możliwość wykrycia telefonu, zbotowania go i wgrania nowego oprogramowania, co pozwala na przywrócenie funkcjonalności. W przypadku braku dostępu do tych narzędzi, sugerowano skorzystanie z serwisu, gdzie za około 50 zł można wykonać profesjonalny flash. Ostatecznie autor potwierdził, że udało się przywrócić telefon do życia i wgrać polski soft.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA