logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Częste błędy przy uruchamianiu programów na Windows XP - co robić?

JarGol 10 Cze 2004 12:16 1335 6
REKLAMA
  • #1 684659
    JarGol
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    w ostatnim czasie najczesciej widocznym ekranem w moim komputerze jest monit jak w zalaczniku, sprawdzile system kasperskim NAV 2002 z najnowsza baza, Ad-aware 6.0 i nic... wyglada ze jest czysty... a co drugi program przy probie uruchomienia wywala mi takie bledy!! wczesniej nie bylo zadnych problemow!! co moze byc przyczyna??
    Załączniki:
    • 1.JPG (28.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 684679
    taniel
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    witam. mam ten sam problem ale on pochodzi stąd, że usunąłem zainfekowany jakiś plik tego programiku, według mnie ty tez cuś usunąłeś,
    najlepiej odinstaluj i zainstaluj na nowo; u mnie pomogło,
  • REKLAMA
  • #3 684779
    JarGol
    Poziom 14  
    odinstalowac i zainstalowac ponownie Real Player One?? dopiero go zainstalowalem... Ale ten problem nie dotyczy tylko tego programu... Ekran pojawia się często.. czasem jak otwieram mój komputer czy painta nawet...

pozdrawiam JarGol
  • REKLAMA
  • #4 685204
    JarGol
    Poziom 14  
    aha.. zapomnialem jeszcze napisac... ze komp czasami sam z siebie sie resetuje...
    czasem idzie caly dzien i nic, a jak go cos napadnie to nawet windows sie nie zaladuje a komp zresetuje sie kilka razy

Pozdrawiam JarGol
  • #5 685233
    1Stefan
    Poziom 13  
    Najlepiej zainstaluj jeszcze raz XP'eka Pozdro
  • REKLAMA
  • #6 685267
    Zeddicus
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Radze poinstalowac service packi i uaktualnienia

service pack 1 mozna sciagnac jako plik, nie pamietam gdzie go znalazlem ale nazywa się xpsp1_pl_x86

uaktualnic windowsa mozna na www.microsoft.com w dziale Windows update

Pozdrawiam
    Zedd
  • #7 686893
    JarGol
    Poziom 14  
    servis pack'a mam zainstalowanego i wszystkie uaktualnienia ściągam oczywiście na bieżąca ale chyba faktycznie skończy się na przeinstalowaniu win'a przynajmniej mam nadzieję że się skończy... chociaż zastanawiam się czy z tym resetowaniem to nie będzie jednak jakaś sprawa sprzętowa.. kiedyś działo mi się tak w jakimś kompie i pomogło przelutowanie elek koło procka...ale czy to napewno jest to..........trudno stwierdzić...

Pozdrawiam JarGol

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza częste pojawianie się błędów przy uruchamianiu różnych programów na Windows XP oraz samoczynne resetowanie się komputera. System był skanowany programami Kaspersky NAV 2002 i Ad-aware 6.0, które nie wykryły infekcji. Problemy występują nie tylko przy jednym programie, ale także przy uruchamianiu podstawowych aplikacji i eksploratora plików. Wskazano, że możliwą przyczyną jest usunięcie ważnych plików systemowych lub programowych, co sugeruje konieczność reinstalacji oprogramowania lub systemu. Zalecane jest ponowne zainstalowanie Windows XP oraz instalacja najnowszych Service Packów i aktualizacji systemowych dostępnych przez Windows Update. Wątpliwości dotyczą również potencjalnych problemów sprzętowych, takich jak uszkodzenia elementów elektronicznych płyty głównej, które mogą powodować niestabilność i resetowanie komputera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA