logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować starszą wersję Adobe Flash Player ActiveX 9.0.124.0?

Zeboa 06 Wrz 2009 04:18 4972 2
REKLAMA
  • #1 6985427
    Zeboa
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam forumowiczów

Zauważyłem, że przy najnowszym obecnie AdobeFlashPlayer (przed chwilą go odinstalowałem) słabo chodzą filmy na youtube, albo przycinają albo skaczą (w jednej chwili się powiększają, a w drugiej kurczą), tak, że nie da się oglądać.

Odinstalowałem zatem najnowszy AFP i próbuję zainstalować wcześniejszy (adobe_flash_player_active_x-9-0-124-0), który działał lepiej - bez powyższych utrapień.

Choć wcześniej dał się instalować normalnie, to teraz, podczas instalacji wyskakuje mi komentarz:
    Cytat:
    The version of Adobe Flash Player ActiveX that you are trying to install is not the most current verion. Please visit http://...itd.

Dlaczego FP rządzi się na moim kompie i mówi mi co mam, a co nie mieć zainstalowane? Wyczyściłem przeglądarkę, wywaliłem wszystko z folderu DOWNLOAD gdzie IE instaluje jakieś dodatki, i nie wiem co dalej zrobić aby oni nie panoszyli się na moim kompie. Proszę o pomoc, chce zainstalować stary AFP.
  • REKLAMA
  • #2 6985459
    astroth
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Spróbuj tym programem usuwa on całkowicie Flash Playera i kontrolki X.
    Pamiętaj aby przed uruchomieniem programu zamknąć przeglądarke.
    Uninstaler działa na iexplorera.
    Jeżeli używasz firefoxa pod win xp to trzeba ręcznie wejść do katalogu:
    Program Files/Mozilla Firefox/plugins.
    Tam jest plik: NPSWF32.dll (2.75MB) -- Trzeba go usunąć.
    Jeżeli będzie odmowa dostępu to wystarczy zmienić nazwę pliku.
    Załączniki:
    • uninstall_flash_player.rar (170.05 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 6987464
    Zeboa
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Niestety nie pomogło; problem dalej ten sam. Chętnie wysłucham dalszych sugestji.
REKLAMA