logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta dźwiękowa ESS 1969 - chyba brakuje sterowników

Electric Master 06 Wrz 2009 14:16 1989 6
REKLAMA
  • #1 6986683
    Electric Master
    Poziom 10  
    Witam posiadam kartę dźwiękową Ess 1969 i ona nie działa, ponieważ w pojawia się komunikat o nowym kontrolerze audio, nigdy nie miałem problemów z tą kartą, a zaczęło się to wszystko po przeinstalowaniu Windowsa XP, może trzeba sterowników, lecz nie mogę żadnych znaleźć.

Pozdrawiam i POMOCY!:cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6986905
    Electric Master
    Poziom 10  
    Oj wiesz mi szukałem i to bardzo długo ale ze słabymi rezultatami :(
  • REKLAMA
  • #4 6987053
    Garfieldd
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Rzeczywiście znaleźć stery to przygoda...ale znalazłem.... ..powodzonka
    Załączniki:
    • ISA_driver_from_WinXP_CD.zip (264.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 6987289
    Electric Master
    Poziom 10  
    Super dziękuje ci dobry człowieku u mnie już wszystko śmiga jak należy :)
    Gdyby ktoś potrzebował też tych sterowników można je bez obawy pobierać!!!
  • #6 6987326
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Pewnie masz jakas okrojona piracka wersje systemu (typu MX itp) i dlatego miales problem ze sterownikami. Pod XP sterowniki do ESS sa dostepne na cd. Plik z zalacznika to wlasnie zgrane sterowniki z XP.
  • Pomocny post
    #7 6987878
    Garfieldd
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Kolobos to z paczki dodatków do XP. Kiedyś to zarchiwizowałem. Może miał XP bez serwis-packa albo coś powalił.Tak czy siak na zdrowie niech mu system powie:)

Pozdrawiam Temat można zamknąć:P

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz karty dźwiękowej ESS 1969 zgłosił problem z jej działaniem po reinstalacji systemu Windows XP, gdzie pojawiał się komunikat o nowym kontrolerze audio, co wskazywało na brak sterowników. Po długich poszukiwaniach sterowników, które są trudne do znalezienia, udało się je odnaleźć i zainstalować, co rozwiązało problem i przywróciło pełną funkcjonalność karty. Wskazano, że sterowniki do ESS 1969 są dostępne na płycie instalacyjnej Windows XP, a problemy mogą wynikać z używania niepełnej lub pirackiej wersji systemu (np. MX). Dodatkowo zasugerowano, że brak aktualizacji systemu (np. brak Service Pack) może powodować problemy ze sterownikami. Temat został uznany za zamknięty po potwierdzeniu skuteczności znalezionych sterowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA