logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PRZEKAŹNIK POLO 97 1.0 trudności z uruchomieniem silnika

sebaserafin 21 Wrz 2009 19:48 4990 5
  • #1 7042789
    sebaserafin
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Hejka
    Mam pewien problem związany z VW POLO 97 r 1.0. Samochód odpala i gaśnie . Niekiedy cała drogę do pracy przejadę bez problemu (35 km w jedna stronę). Natomiast niekiedy zdarza się, że samochód gaśnie. Nie ma reguły. Gaśnie po 5, 15 czy 30 min jazdy. Podjechałem do elektryka i powiedział że prawdopodobnie przekaźnik się skleja lub styki są zaśniedziałe, gdyż w momencie gdy samochód gaśnie pompa nie podaje paliwa.
    Mam pytanko - GDZIE JEST TEN PRZEKAźNIK?
    Kto mi wskaże miejsce przekaźnika??
    Może macie jeszcze inne pomysły dotyczące awarii samochodu?

Pozdrawiam Sebastian
  • #2 7042976
    pawel.stefan7
    Poziom 2  
    Witam kolego, a czy ten elektryk jest pewien? przyczyna tego gasniecia moze byc filtr paliwa lub brak odpowietrzenia baku, czy po odkreceniu korka nie slychac zasysanego powietrza?( banalne ale mialem kilka takich przypadkow)
  • #3 7042978
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 7043112
    sebaserafin
    Poziom 2  
    Okazuje sie że nie mam prądu na pąpie paliwa. sprawdziłem instalacje nie ma żadnych przerw w obwodzie
  • #5 7043243
    rico37p
    Poziom 28  
    Ocena: 316
    A czy sprawdzałeś kręcąc rozrusznikiem ?
  • #6 7081154
    karola20
    Poziom 1  
    ja mam podobny problem gdyz przyjechalam z pracy i bylo wszystko ok.za godzine chcialam uruchomic samochod i kiedy puszczalam noge z gazu gasl.teraz juz po odpaleniu dziala tylko 3 sek i gasnie.nie da sie jechac.co robic?vw polo 1.2 2003 12v

Dodano po 1 [minuty]:

chcaialam jeszcze dodac ze swiece i cewki zostaly wymienione i nic

Dodano po 2 [minuty]:

a moze ty byc mi cos poradzil z moja polowka?
REKLAMA