logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative Inspire T6100 - subwoofer wyłącza się po kilku minutach, co robić?

Tordens 28 Wrz 2009 19:18 3088 2
REKLAMA
  • #1 7067821
    Tordens
    Poziom 10  
    Witam, jakieś 10 miesięcy temu kupiłem sobie zestaw głośników "Creative Inspire T6100" nie mam karty muzycznej 5.1 (zbierałem kasę żeby ją kupić) ale i tak słuchałem muzykę bez żadnych problemów z 2 głośników plus subwoofer. I któregoś dnia włączam muzykę i po paru minutach wyłącza mi się subwoofer :/ sam z siebie, nie był nawet przegrzany ani nic z tych rzeczy ... Teraz słucham muzykę z 2 głośników ale bez basu :( i nieraz ale to rzadko subwoofer sam się włącza ale to na parę sekund po czym na nowo się wyłącza ... nie wiem o co chodzi... chciałem go rozkręcić (nie mam już ważnej gwarancji) i zobaczyć bo być może jakiś kabelek nie styka i dlatego nie chce działać ale po wyjęciu śrubek nie mogę wyjąć tylnej części tak jak by coś trzymało, a nie chce szarpać na chama bo mogę bardziej go zepsuć albo za coś pociągnąć i dopiero by było... dlatego pisze bo może by mi ktoś pomógł lub doradził bo sam jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o takie rzeczy. :/

Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuje!
  • REKLAMA
  • #2 7067854
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3856
    O ile dobrze kojarzę trzyma kabel od głośnika. Niestety po odchyleniu tyłu trzeba go przeciąć a później dolutować nieco dłuższy.
    Opukać płytkę pod kątem zimnych lutów, sprawdzić czy końcówka mocy dla subwoofera jest dokręcona do radiatora i czy jest pod nią pasta termoprzewodząca.
  • #3 8072070
    alankuszmider
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Sorki za ożywianie tematu, byćmoże już nie masz tego problemu, kolega kortyleski napisał że trzyma kabel od głośnika - otóż chodzi o to że najpierw trzeba wykręcić głośnik a dopiero potem wyjmować tylni panel ponieważ to magnes od głośnika blokuje wyjęcie tylnej części.
    Pozdrawiam
REKLAMA