Witam wstąpiłem do radiowęzła szkolnego i proszę was to robili chyba ... niewiem jak to nazwać nawet : ( Głośniki jakieś mieszane ale okolo 10-15 w 1 . Aha wspomnę ze w szkole jest parter i 2 piętra. Po dwa głośniki na piętro i parter (wystarczy). Grają na 20-30 letnim wzmacniaczu firmy ZDZ Bis 101 (jest jeszcze 103 ale zbrakowana ) Głośniki są podłączone przez kontakty telefoniczne,dzwonkowe czy jak to nazwać w każdym bądź razie pod prąd. Poprowadzone do archiwum potem do sali radiowęzłowej wszystko do rozdzielnika z bezpiecznikami i do wzmacniacza jako 1 LINIA!. wejście dźwięku (niewiem jak to zrobili ) ale jest na jacka. Ten wzmacniacz ledwo co zipie wiec co w zamian niego ?
Myślę również że głośniki są źle połączone i chciałem je podłączyć od nowa sposobem - oddzielnie każde piętro i do wzmacniacza prosto . wiec jaki wzmacniacz?
Powiem że kasa jest ograniczona jeszcze niewiem jaka ale najlepiej żeby było tanio : )
Jakieś pomysły ?
Pozdrawiam
Myślę również że głośniki są źle połączone i chciałem je podłączyć od nowa sposobem - oddzielnie każde piętro i do wzmacniacza prosto . wiec jaki wzmacniacz?
Powiem że kasa jest ograniczona jeszcze niewiem jaka ale najlepiej żeby było tanio : )
Jakieś pomysły ?
Pozdrawiam