logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Skymaster 1400 - brak synchronizacji dźwięku i obrazu na VCD

miwi 30 Gru 2002 19:38 1631 3
REKLAMA
  • #1 73058
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Witam
    Czas jakiś temu zakupiłem DVD SKYMASTER 1400.
    No i znalazłem pewien mankament. A mianowicie podczas odtwarzania
    filmów z płyty VCD zauważyłem brak synchronizacji pomiędzy dzwiękiem a obrazem. Ta sama płyta oddtwarzana na kompóterze chodzi ok. Sprawdzałem kilka płyt i za każdym razem efekt był ten sam. Co ciekawe płyty DVD chodzą bez zarzutu. Na innym odtwarzaczu tej samej marki jest tak samo. W czym tkwi problem??
  • REKLAMA
  • #2 197111
    saszyna
    Poziom 1  
    Mam podobny problem. Przerabiałem płyty z DivX na VCD i na komputerze chodziły boardzo dobrze, a na odtwarzaczu DVD nie. Może to wina klatek na sekunde ?
  • REKLAMA
  • #3 197993
    Sebol81
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam!
    Skąd ja znam ten problem:)

W moim przypadku (odtwarzacz DVD i osobno amplituner z głosnikami) musiałem zmienić "drogę" dobiegającego sygnału.
    Chodzi mi o to, że u mnie DVD i amplituner połączone były cyfrowo (jednym kabelkiem). Przy filmach DVD i filmach SVCD wszystko było OK. Jednak przy filmach VCD dzwięk się trochę "spóźniał".
    Musiałem DVD i amplituner połączyć analogowo poprzez wejścia 6-kanałowe - 6Channel (DVD i amplituner musiałem połączyć 6 dodatkowymi kablami; 1 kabel na 1 głośnik). Wystarczyło potem tylko w amplitunerze zmienić źródło dzwięku na ten rodzaj gniazda i wszystko było już OK).

Natomiast jeżeli masz DVD i amplituner w jednej obudowie to niebardzo wiem co jest tego przyczyną. :roll:

POZDRAWIAM
  • #4 198162
    marioer
    Poziom 26  
    Ocena: 61
    Jezeli nie pomoze metoda kolegi-Sebol81-to konieczna stanie sie wizyta w serwisie aby uaktualnili oprogramowanie ( zakladam ze sprzet jest na gwarancji) i nie daj sobie wmowic "ze tak ma byc"- jezeli w instrukcji nie ma takiego zastrzezenia to ich sprawa jak to zrobia aby dzialalo ok..Jezeli nie masz gwarancji to niewesolo-egzotyczna marka produktu.
REKLAMA