logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana oprogramowania CryptoWorks na Conax w tunerze OPTICUM 7500CW

terencjoo 06 Paź 2009 14:07 1980 4
REKLAMA
  • #1 7096451
    terencjoo
    Poziom 12  
    Czy pomógłby ktoś mi znaleźć soft do tunera OPTICUM 7500CW taki co zamienia CryptoWorks na Conax? Dzięki temu mógłbym sobie kupić kartę TnK. Przejściówkę RS232 na USB mam. Ponoć w niektórych tunerach tak zmieniają soft i działa, ale ja do swojego modelu tunera nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7098605
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 7098841
    biber40
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    terencjoo napisał:
    Czy pomógłby ktoś mi znaleźć soft do tunera OPTICUM 7500CW taki co zamienia CryptoWorks na Conax? Dzięki temu mógłbym sobie kupić kartę TnK. Przejściówkę RS232 na USB mam. Ponoć w niektórych tunerach tak zmieniają soft i działa, ale ja do swojego modelu tunera nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc.

OPTICUM 7500CW to jest odpowiednik naszego Fergusona AF 6318,wgrac mu boota ze zmienionym nagłowkiem i masz Fergusona,reszte znajdziesz na forach o tematyce satelitarnej
    http://www.plff.org/index.php
    wymagany meldunek
  • #5 7099168
    terencjoo
    Poziom 12  
    Ok biber40. Dzięki za klarowną informację. Już mi jedna osoba poniekąd tak mówiła tylko w sposób sugerujący, że to musi być jakieś specjalne oprogramowanie i dlatego go szukałem. Czyli po Twojej wypowiedzi mam 100% pewności, że wystarczy wgrać bylejaki soft, grunt by był od tego modelu ferdka, odpowiedni BootLoader, tylko nagłówek zmienić i pewnie też listę kanałów i będzie hulać.
REKLAMA