logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lark 35.0 – nawigacja wyłącza się po logo, zasilanie i akumulator sprawne

conrad9210 12 Paź 2009 23:28 5139 8
REKLAMA
  • #1 7121647
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    Witajcie, mam problem z powyższą navi. Po włączeniu jej pojawia się na lcd logo Lark i po chwili navi wyłącza się. Akumulator jest ok, po podpięciu do zasilania pali się dioda.
    Orientujecie się może co w niej padło? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7121802
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7124085
    conrad9210
    Poziom 26  
    bateria jest sprawna,gdyż: po jej odlaczeniu wskazywała 5,5V a poza tym podpiąłem drugą baterie (100%sprawna i naładowana) i jest to samo. Jest możliwe, że padł soft? jeśli tak, to jak wgrać go ponownie? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 7129035
    conrad9210
    Poziom 26  
    znalazlem opisowke jak ten model postawic,jednak nie idzie.robie to wg. tego opisu:
    "1/ włączyć normalnie Larka, oczywiście rozłożonego, z zdemontowanym ekranem elementów.
    2/ w miarę szybko, w trakcie startu, typową igłą krawiecką zewrzeć nóżkę /pin/ „9” flesza do masy ok. 20 sek. i odczekać, aż pojawi się w kol. czerwonym info o nowej instalcji /ok.2 min./ Następnie pojawi się okno kalibracji wyświetlacza /wykonać ją / i po sprawie.
    Nie ma obawy o uwalenie GPS-a, /8-my pin to, sterowanie szyną/ a 10-ty pin N.C./ "
    wiecie cos moze na temat tej metody?
  • #5 7129230
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Na Larku 35.0 sposób z nóżką 9 działa. Sprawdzone i przetestowane - więcej info znajdziesz na my-navia.pl
  • #6 7129426
    conrad9210
    Poziom 26  
    wlasnie na navi znalazlem ten sposob, ale w opisie jest napisane "wlaczyc normalnie larka" - moj lark sie normalnie nie wlacza. poza tym jaka jest kolejnosc dzialania?
    testowalem:
    *najpierw zwarcie nozki potem potem wcisniecie na stale power i tak czekac 20sekund
    *najpierw power potem zwarcie i czekanie 20 s
    zadna z tych metod nie zadzialala, co robie nie tak?
  • REKLAMA
  • #7 7129574
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    najważniejsze w tej "metodzie" to dobra masa i poprawnie zlokalizowana nóżka 9. Na my-navia było to dość szczegółowo opisane, więc odnajdź temat, przeczytaj dokładnie i działaj.
  • #8 7129836
    conrad9210
    Poziom 26  
    korzystałem z tego materiału:
    my-navia.pl/viewtopic.php?t=3667&postdays=0&postorder=asc&start=0
    na fotkach zaznaczyłem gdzie sie podpinam. z opisu wynika ze to te miejsca, aczkolwiek nie mam pewności co do kolejności kroków działania.
    w załączeniu fotka
    Lark 35.0 – nawigacja wyłącza się po logo, zasilanie i akumulator sprawne
  • #9 7137591
    conrad9210
    Poziom 26  
    moje dalsze walki z tą navi nie przyniosły żadnego skutku. nóżka 9 dalej nie działa. Mógłby ktoś podać procedurę krok po kroku jak sie do niej zabrać?
    Jest możliwe, że została ubita na amen? Ewentualnie jest może metoda flashowania w rodzaju "death usb" ? Na stronie larka jest moze jakiś flasher do niej? Nie mogę sie zalogować bo SN mam wytarty. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy nawigacji Lark 35.0, która po włączeniu wyświetla logo producenta na LCD, a następnie się wyłącza. Akumulator został sprawdzony i jest sprawny, co potwierdzono pomiarem napięcia oraz podłączeniem innej, naładowanej baterii. Podejrzewa się uszkodzenie oprogramowania (softu). W dyskusji opisano metodę przywracania oprogramowania polegającą na zwarciu nóżki 9 układu flash do masy na około 20 sekund podczas uruchamiania urządzenia, co ma wywołać tryb instalacji nowego softu i kalibrację wyświetlacza. Metoda ta jest potwierdzona jako skuteczna na modelu Lark 35.0, jednak wymaga precyzyjnego wykonania, zwłaszcza poprawnego zlokalizowania nóżki 9 i zapewnienia dobrej masy. Użytkownik ma trudności z kolejnością kroków i prawidłowym wykonaniem procedury, gdyż urządzenie nie uruchamia się normalnie. Pojawiły się pytania o alternatywne metody flashowania, takie jak "death USB", oraz o dostępność oficjalnego oprogramowania i narzędzi do flashowania na stronie producenta, jednak brak jest dostępu do numeru seryjnego urządzenia, co utrudnia dalsze działania serwisowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA