logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z otwieraniem partycji - jak sie zabezpieczyc?

baczk 14 Paź 2009 15:26 1329 2
REKLAMA
  • #1 7127693
    baczk
    Poziom 1  
    Witam!
    Ostatnio zrobilem reinstalacje systemu i zaraz po włączeniu okazało się, że nie działa mi otwieranie wiekszości partycji poprzez dwukrotne kliknięcie.

Troche poczytałem i użyłem ComboFix, który zdaje się naprawił problem ale dla pewności daje tu logi z ComboFix i HijackThis (w załączniku). Jakbyście mogli to zobaczcie czy jest już ok.

Komputer przeskanowany dodatkowo SuperAntiSpyware - wywalił 25plików, teraz skanuje Avirą.

Teraz pytanie, jeśli wszystko już jest ok, to jak się zabezpieczyć przed takimi wirusami? Mam Outpost free firewall i Avira AntiVir + dodatkowo SuperAntiSpyware, coś jeszcze probować? gdzieś przeczytałem żeby wyłączyć autostart dla wszystkich dysków ale średnio wiem jak to zrobić.
    Załączniki:
    • hijackthis2.txt (3.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • combolog2.txt (13.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 7127738
    kuuczoo
    Poziom 26  
    Ocena: 86
    AutorunProtector. Utworzy ci na dysku niekasowlne pliki Autorun.inf. Niekasowalne i niezmienialne, przez co nic nie będzie mogło ich podmienić na swoje.
  • #3 7133887
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Uzyj Panda USB Vaccine.
REKLAMA