logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zatwierdzić kod w radiu Ford 2006RDS po komunikacie code-121?

Darcz 20 Cze 2004 12:21 3139 7
REKLAMA
  • #1 701456
    Darcz
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Mam takie radio i kod ale jak to zatwierdzić .Na wyświetlaczu miałem "wait 30min" ,poczekałem wpisałem kod i pojawił się napis "code-121" i czekam i nic.Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 701503
    tsuko
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Code entry: with buttons 1,2,3,4 code confirmation press Select button.

Regards
  • REKLAMA
  • #3 701581
    Darcz
    Poziom 12  
    Tak zrobiłem ale dalej na wyświetlaczu mam "code-121".Czekam na zmianę godzinę
  • REKLAMA
  • #4 701712
    Darcz
    Poziom 12  
    Udało się :D napiszę dokładnie jak to zrobic ,po pierwsze kod oczywiście wprowadza się klawiszami 1,2,3,4 ale nikt nie powiedział że 1-to pierwsza cyfra kodu(naciskamy tyle razy ile wynosi pierwsza cyfra itd. po 4 nacisnąć select
  • #5 702509
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Bo to jasne jak słońce dla wszyskich tutaj, no prawie wszystkich ale cóż, jak się nie czyta instrukcji ... ;)

SławeK
  • #6 703002
    Darcz
    Poziom 12  
    SlaweK napisał:
    Bo to jasne jak słońce dla wszyskich tutaj, no prawie wszystkich ale cóż, jak się nie czyta instrukcji ... ;)

SławeK

Masz zupełnie rację, często tak pomagasz innym :D.Krytykować to umiesz.Jakbym posiadał instr. do tego radia to bym wiedział jak to zrobić.
    Zazwyczaj do pomocy jest forum.......

Dzięki
  • #7 786625
    hori2
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Bo u mnie znowu-kod jest czterocyfrowy.
    1-szy przycisk daje tylko /"jeden" lub "nic"/2,3,4 wprowadzam kod,ktory jest poprawny,piatym przyciskiem nic sie nie dzieje.Innymi przyciskami rowniez NIC.I radio jest nieodpalone.Co to moz4e byc?
  • REKLAMA
  • #8 786903
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    W jakim dokładnie modelu radia?
    Piątką zatwierdzało się np w radiach dla Renauta i PSA.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem zatwierdzania kodu zabezpieczającego w radiu Ford z 2006 roku po pojawieniu się komunikatu "code-121". Użytkownik otrzymał instrukcję, że kod należy wprowadzać za pomocą przycisków 1, 2, 3, 4, a zatwierdzenie następuje przez naciśnięcie przycisku Select. Kluczową informacją okazało się, że każda cyfra kodu jest wprowadzana przez wielokrotne naciskanie odpowiedniego przycisku (np. pierwsza cyfra kodu to liczba powtórzeń przycisku 1). Po wprowadzeniu czterech cyfr kodu należy nacisnąć Select, co powoduje zatwierdzenie. Wskazano również, że w niektórych modelach innych marek (Renault, PSA) zatwierdzenie odbywa się innym przyciskiem (np. piątym). Problem "code-121" oznacza oczekiwanie na upływ czasu blokady, który należy odczekać przed ponowną próbą wpisania kodu. Dyskusja podkreśla znaczenie znajomości instrukcji obsługi oraz specyfiki wprowadzania kodu w radiu Ford 2006 RDS.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA