logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do ograniczenia dostępu do komputera dla dzieci w Windowsie

bugger 15 Paź 2009 15:23 2084 5
  • #1 7131562
    bugger
    Poziom 20  
    Ocena: 24
    witam, jezeli to zle forum to prosze o przeniesienie. szukam programu w ktorym bede mogl ustawic godziny, w ktorych moj dzieciak bedzie mogl uzywac komputera np. ustawiam od 13.00 do 20.00 i tylko w tym czasie moze sie zalogowac do windowsa - poradzcie cos, google wyswietla duzo programow do kontroli rodzicielskiej, ale to glownie internetu, moje dzieciaki nie maja dostepu do internetu, chodzi o sam komputer ( teraz przesiaduja calymi nocami )
  • #2 7131618
    Trebuh
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    A jaki masz system? W xp-ku da się coś takiego zrobić bez żadnego programu jak dobrze pamiętam (ale nie pamiętam co to było tylko tyle że z paska).
  • #4 7131914
    bugger
    Poziom 20  
    sorry, system to windows XP
    sprawdze sposob z prezentacji...

ok, dziala, czas dostepu ustawiony - dzieki, ale teraz mam maly problem, jak zmienilem uprawnienia z konta syna na ograniczone, a moje konto na administratora, na moim pulpicie sa wszystkie ikony gier, jak przelacze konto na syna to niektorych ikon nie ma, czy musze jeszcze raz instalowac te gry, czy da sie to jakosc inaczej poprawic?
  • #5 7134649
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1100
    Te programy zapewne nie były instalowane "dla wszystkich", a dla konkretnego użytkownika - sprawdź zawartość w D&S - All Users. Gdyby jednak tam były to trzeba kontu Syna "zezwolić" na dostęp do nich ( z poziomu zakładki "zabezpieczenia" i z Twoich (Administratora) praw, jeżeli ich nie ma w All... to jest szansa, że wystarczy je tam przenieść z Twojego konta (opis jest uproszczony, ale powinien Ci wystarczyć).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #6 7146880
    bugger
    Poziom 20  
    wszystko gra, dzieki za pomoc.
REKLAMA