logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SB audigy podłączenie gniazd słuchawek i mikrofonu

wojtas29 16 Paź 2009 13:13 3359 6
REKLAMA
  • #1 7135273
    wojtas29
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    witam
    mam sb audigy, jak na zdjęciu.
    Chciałbym podłączyć do tej karty gniazda mikrofonu oraz słuchawek które mam w obudowie.
    Znalazłem instrukcje podłączenia ale dotyczą one gniazda w które moja karta nie jest niestety wyposażona. Czy jest możliwość podłączenia tych gniazd pod złącze ext? zaznaczyłem je na zdjęciu.
    SB audigy podłączenie gniazd słuchawek i mikrofonu
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7135331
    wojtas29
    Poziom 10  
    no właśnie... w słuchawkach tylko szum... a sam panel mało dostępny
  • REKLAMA
  • #4 7135335
    Darrieus
    Poziom 38  
    Ocena: 287
    wojtas29 napisał:
    no właśnie... w słuchawkach tylko szum...

Ratuje tylko przedni panel creative.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 7135673
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 7135909
    Darrieus
    Poziom 38  
    Ocena: 287
    Mariopi napisał:
    Niekoniecznie można zastosować taki chwyt - ja taki przypadek miałem kiedyś w swojej obudowie, która fakt miała fabryczną zaślepkę (tzw. śledzia) z otworem i kabelki od panelu przedniego obudowy przeciągało się przez ten otwór i łączyło do gniazdek mini-Jack na karcie dźwiękowej.

Wiem o czym piszesz, ale ty miałeś przewody zakończone dżekiem kolega ma wtyczki przystosowane do goldpinów, można przylutować dźeki i zrobić taki myk o jakim piszesz.
  • #7 7150757
    utylizator
    Poziom 16  
    Zaznaczone piny są do firmowego panelu, bardziej prawdopodobna jest opcja tych pinów bliżej procesora.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz karty dźwiękowej SB Audigy chce podłączyć gniazda mikrofonu i słuchawek z obudowy do karty, jednak karta nie posiada standardowych gniazd na przednim panelu. Dyskusja wskazuje, że złącze EXT na karcie zawiera sygnały cyfrowe przeznaczone do firmowego przedniego panelu Creative z własnym przetwornikiem A/C, co utrudnia bezpośrednie podłączenie standardowych gniazd analogowych. Możliwe jest jednak rozwiązanie polegające na przylutowaniu wtyków mini-Jack do przewodów z wtykami goldpin, co pozwala na podłączenie panelu przedniego obudowy do odpowiednich gniazd na karcie. Zaznaczone piny na złączu EXT są dedykowane firmowemu panelowi, a alternatywnie sugeruje się poszukiwanie innych pinów bliżej procesora karty, które mogą być bardziej odpowiednie do podłączenia analogowych gniazd mikrofonu i słuchawek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA