logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

K800i - jak usunąć simlocka bez karty operatora?

jamajczyk89 17 Paź 2009 10:51 1953 8
REKLAMA
  • #1 7138747
    jamajczyk89
    Poziom 2  
    Po wgraniu plików: customize_uprage.xml, executor.jar oraz executor.b do folderu tpa\preset\custom muszę włączyć telefon by wejść do folderu z grami i odpalić executora. Jednak przy uruchamianiu telefonu wciąż pojawia się komunikat "Włóż właściwą kartę SIM". Stąd moje pytanie. Potrzebna jest karta operatora, na którego jest załączona blokada simlock czy też mogę to zrobić kartą xsim, którą podpina się pod jakąkolwiek kartę sim ?
  • REKLAMA
  • #2 7138789
    Luki52
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    xsim, powinien sobie bez problemu poradzić...
    Jaka masz wersje softu?
    Mozesz programem stworzyć patach/poszukać go na necie i wgrac go setoolem najnowsza wersja..
  • REKLAMA
  • #3 7138860
    jamajczyk89
    Poziom 2  
    R8BF003 czyli niestety CID 53 :/
  • #4 7139399
    Luki52
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    CID 53 tez można patchowac, ale to już nie będzie takie proste jak w przypadku niższych wersji...;/

Tworzysz patcha pod swoją wersje softu, i następnie postępujesz według tej instrukcji:
    http://se-center.info/showthread.php?t=108757
  • #5 7154716
    jamajczyk89
    Poziom 2  
    dzieki ;)
  • REKLAMA
  • #6 7155127
    DNA_GSM
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    SEtool wyświetla po sczytaniu telefonu na jaką sieć jest telefon i jaki ma brand więc po logu powinieneś wiedzieć w jakiej sieci działa telefon :)
  • REKLAMA
  • #8 7221489
    jasiek181vip
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Powieniens wlazyc kartę operatora na jakiego jest lock bez xsim takie jest najlepsze Alecenie i działające bo nie wiem jak pójdzie executor jak ominiesz
    już zabezpieczenie. Nikt o tym nie mówi i ja tego nie testowalem ale
    na karcie operatora na którego jet simlock idzie i działa bez problemu robilem nie k800i i k810i i działa!

Dodano po 44 [sekundy]:

A i chciałem dodać ze robię to pod FARem tylko i wyłącznie!
  • #9 7222392
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1667
    Na xsime też działa daj loga z setoola a będzie pewność jaki cid i operator.
    jamajczyk89 napisał:
    R8BF003 czyli niestety CID 53 :/

Wersja softu nie oznacza zaraz jaki cid jest w telefonie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat usuwania simlocka z telefonu Sony Ericsson K800i bez użycia oryginalnej karty operatora. Użytkownik pytał, czy do odblokowania można użyć karty xsim zamiast karty operatora, na którego jest nałożony simlock. Odpowiedzi wskazują, że xsim powinien poradzić sobie z odblokowaniem, jednak ważna jest wersja oprogramowania (softu) oraz CID telefonu. W przypadku CID 53, który posiada omawiany telefon (R8BF003), proces patchowania jest bardziej skomplikowany, ale możliwy. Zalecane jest tworzenie patcha dopasowanego do wersji softu i stosowanie narzędzia SEtool do odczytu informacji o sieci i brandzie telefonu. Najpewniejszą metodą jest użycie oryginalnej karty operatora, na którego jest simlock, co gwarantuje skuteczność, choć xsim również może działać. Proces odblokowania często wykonuje się pod programem FAR. Podano linki do instrukcji i dodatkowych źródeł dotyczących patchowania i użycia SEtool.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA