logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

własne forum z możliwością dodawania załączników

squix 19 Paź 2009 12:23 2651 7
REKLAMA
  • #1 7147396
    squix
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Poszukuję serwisu umożliwiającego założenie własnego forum dyskusyjnego który umożliwi użytkownikom dodawanie załączników do postów. Możliwie jak najwiecej miejsca na załączniki (wiem, że można wgrac na serwisy hostujące pliki a na forum tylko podac linki, ale chce to uzytkownikom maxymalnie uproscic), najlepiej przy braku agresywnych reklam.
  • REKLAMA
  • #2 7147918
    askr
    Poziom 35  
    Ocena: 364
    Czy chcesz takie forum jak np elektroda?
    Jedyne ograniczenie w wielkościach załączników zależy od miejsca na serwerze jakie wykupisz ;-)

Podpowiedź - im więcej zapłacisz tym więcej miejsca będziesz miał.
  • REKLAMA
  • #3 7148801
    squix
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Potrzebuję założyć forum grupy wykładowej z uczelni. Interesuje mnie bezpłatny serwis, mozliwie brak agresywnych reklam i miejsce na załączniki (skany, notatki itp.) Forum najlepiej w technologi phpbb.
  • REKLAMA
  • #4 7149044
    Wojt3k88
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Pobierasz skrypt, szukasz serwera który obsługuje bazę danych jest trochę darmowych np. elektroda oferuje darmowy serwer dla urzyktownika ... konfigurujesz program i używasz :)
  • REKLAMA
  • #5 7150635
    askr
    Poziom 35  
    Ocena: 364
    No jedyny problem z darmowymi jest z reguły niewielkie konto, a co za tym idzie, niewiele miejsca na załączniki.

Czy to będzie oficjalne forum?
    Jeśli tak, to zagadaj z uczelnią, może użyczą Ci miejsce.
  • #6 7151304
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    A po co komu oficjalne forum ? Takie pewnie ma sama uczelnia tylko ze nikt z niego nie korzysta i nikt o nim nawet nie wie.

squix a może takie forum już jest tylko jeszcze o nim nie wiesz ?
    U nas były chyba ze 4 tylko 3 z nich miały po kilku userów (aż się zarejestrował ktoś kto napisał gdzie jest prawdziwe forum).

Możesz spytać czy ktoś z ludzi z grupy nie ma możliwości fizycznych wrzucenia takiego forum gdzieś.
    Możesz tez zrobić ściepę po kilka zł zależy ile was tam jest. A za rok ściepę zrobić rok niżej za umożliwienie dostępu rokowi do pikowani ale ten model może się łatwo przewrócić. Jeszce jest kwestia tego co to jest grupa wykładowa ? rocznik cześć roku czy jakaś grupa na jakimś przedmiocie interdyscyplinarnym np filozofia. Najlepiej takie fora wychodzą na poziomie roku. Na poziomie jakiegoś przedmiotu to pewne nie wyjdzie.
  • #7 7151323
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    na uczelniach jest niesamowity bałagan jeśli chodzi o tworzenie kont, poddomeny. Niech przykładem będzie Uniwersytet Śląski. Mają kilka poddomen, kilka serwerów poczty, kilkanaście serwisów, w każdym trzeba się od nowa rejestrować żeby coś wskórać. Często strona główna nie działa z powodu przeciążenia.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 7270783
    mystic321
    Poziom 1  
    A ja polecam serwis www.fora4you.pl, dzięki niemu postawiłem dosyć dobre forum o grach mmorpg, posiada dużą baze szablonów, ponad 100 możliwych domen, szybkie serwery i wiele innych opcji !

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano serwisu umożliwiającego założenie własnego forum dyskusyjnego z możliwością dodawania załączników bez agresywnych reklam, najlepiej w technologii phpBB i najlepiej bezpłatnego. Wskazano, że ograniczenia dotyczące wielkości załączników wynikają głównie z dostępnej przestrzeni na serwerze, którą można zwiększyć wykupując większy pakiet hostingowy. Darmowe serwisy często oferują niewielką przestrzeń dyskową, co ogranicza rozmiar załączników. Sugerowano także możliwość uzyskania miejsca na serwerze od uczelni lub zorganizowania wspólnej składki na hosting. Wskazano, że można pobrać skrypt phpBB i skonfigurować go na serwerze obsługującym bazę danych. Zwrócono uwagę na problemy organizacyjne uczelni związane z kontami i poddomenami. Na koniec polecono serwis www.fora4you.pl jako platformę oferującą szybkie serwery, dużą bazę szablonów, ponad 100 domen i możliwość tworzenia forów z załącznikami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA