logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przez Firefox'a wyłącza się monitor i zawiesza komputer

elektryk85 20 Paź 2009 11:08 1766 2
REKLAMA
  • #1 7151404
    elektryk85
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witajcie

Mam ostatnio straszny problem. Podczas korzystania z Firefox'a 3.5.3 ekran staje się czarny, komputer pracuje bo świeci się zielona dioda i mruga tez ta od dysku ale jest chyba zawieszony bo nie działają przyciski restartu na obudowie, żeby ponownie uruchomić komputer muszę wyjąć wyłączyć i włączyć listwę zasilającą.

W 80% przypadków wyłączenia, wyłączenie to nastąpiło jak byłem na stronie www.chip.pl w momencie kliknięcie w jakiś link lub probie zalogowania się. Raz wyłączyło się na Onecie, raz na WindowsUpdate i kilka razy na innych stronach.

Co dziwne problem nie występuje gdy korzystam z IE czy z Opery.

Próbowałem sobie jakoś z tym poradzić, robiłem m.in:
    -diagnostykę FF tak jak jest opisane na stronach Mozilli
    -przeinstalowałem FF
    -usunąłem FF i zainstalowałem na innej partycji
    -zaktualizowałem Flasha
    -powróciłem do starszej wersji Flasha

Niestety nic nie pomogło. Nawet po "świeżej" instalacji FF tez wyłącza komputer. Myślałem, że to przez nadmierną ilość elementów flashowych na stronie chipa ale poblokowałem je AdBlockiem a problem nie zniknął.

Nie wiem już co robić. Może ktoś z Was miał taki problem i potrafił go rozwiązać?
    Z góry dzięki za każdą pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7151576
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Raczyłbyś nas uraczyć tak prozaicznymi informacjami jak system operacyjny i wersja service pack.

FF w trybie awaryjnym sprawdzałeś?
  • #3 7152239
    elektryk85
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    O przepraszam, wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Mam Windowsa XP z SP2. W trybie awaryjnym tez jest ten problem
REKLAMA