logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować DSC Pc585 z klawiaturą PC1555RKZ bez kodów?

DawiDD 28 Paź 2009 22:48 1391 2
REKLAMA
  • #1 7187733
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 335
    Witam
    Mam kilka central i klawiatur z demontażu - chciałbym cos z tego poskładać i tak połączyłem klawiaturę PC1555RKZ z centrala PC585 - bez żadnych czujników itd - tylko na zasilaczu. Po podaniu zasilania zapala dioda gotowość oraz system i co jakiś czas piknie 2 razy. Co dalej z tym zrobić? nie mam żadnych kodów itd - czy da sie jakoś zaprogramować?
  • REKLAMA
  • #2 7187812
    saimon79
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Tyle razy już było na forum.
    No ale, ...... Najpierw przywróć ją do ustawień fabrycznych - jeśli dobrze pamiętam to zwora między PGM1 i Z1, załącz napięcie, poczekaj chwilę i ściągnij zworę. Jeśli nie jest zablokowana to masz ustawienia fabryczne.
    Następnie pomiędzy zaciski od Z1 do Z4 podłącz rezystory 5,6k do COM'ów.
    Możesz się bawić.
    poczytaj sobie:
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #3 7188372
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 335
    to u mnie jest albo coś uszkodzone albo jest zablokowana - po zwarciu pgm i z1 nic sie nie dzieje - w instrukcji jest podane ze powinna po chwili zapalić się dioda Linia 1 a u mnie po kilkunastu sekundach od włączenia zapala się dioda System i zaczyna pikać przerywanym sygnałem

Moderowany przez norbert.s.:

Rapotowane:

Cytat:
    Nosz do cholery - instrukcja użytkownika jest dostępna na forum, w niej są objasnione usterki systemu oraz sposób ich odczytywania.
    I ja się z tym raportem w pełni zgadzam.
    Ostrzeżenie - regulamin pkt 14 i 16.
    Proszę również nie zakładać już więcej nowych tematów, lecz trzymać tych dwóch rozpoczętych. Ten dział to nie śmietnik.

REKLAMA