logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FORD 2007(sound 2000) Made in portugal - Gdzie jest kod?

infinity 25 Cze 2004 01:29 5045 9
REKLAMA
  • #1 710192
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    serial: M0***34
    Part no: 94FP-18K876-HA

Pamiec w wersji smd 71005

Procesor ( texas) N760050BFKC003

Nie znalazlem jednoznacznej odowiedzi..

1. Kod w sposob niejawny jest ukryty w procesorze?
    (czytałem wiele postow na elektrodzie ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi)
    2. Czy po numerze fabrycznym mogę uzyskać kod (pytam o mozliwość nie o kod)
    3. Jesli NIE na pyt. 2 to jaki programator do tego procka?

Wszystkim zyczliwym z gory dziękuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 710395
    robert74
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Kod w procesorze TMS370
    Można po serialu
  • REKLAMA
  • #3 710452
    infinity
    Specjalista od telefonów
    :arrow: robert74
    Dzięki za odpowiedz.

Nie mam do niego zadnych kostek zasilania dlatego podpinam je według wskazan na stronie http://www.studio24.prv.pl/.
    Czyli na pin 1 i 3 (+12V) a na 2 i 6 -masa.
    Radio się załacza(wyswietla CODE ----) ale po przycisnieciu ktoregokolwiek z przyciskow resetuje się(wyłacza i włacza ponoewnie do stanu CODE----).. Uszkodzone jest czy robie cos nie tak?
    Dodam ze jesli nacisnę klawisz np. 2 to zmienia sie wpis .. ale i tak po chwili wyłacza się...

Pozdrowienia..
  • REKLAMA
  • #4 710477
    zibizibi2a
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Niestety obstawiam uszkodzienie. Miałem takie radia i nie było takich efektów. Napewno podłączasz zasilanie dobrze.
  • #5 710556
    robert74
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Sprawdż dokładnie zasilania czy niema gdzieś przerwy ,masy też.
    Nie powinno się tak zachowywać ,więc jeśli zasilanie będzie ok to szukaj w radiu usterki :(
  • #6 710795
    bol123
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Być może końcówka mocy jest uszkodzona i pobiera zbyt duży prąd co powoduje spadek napięcia na zasilaniu i radio się wyłącza .
    Sprawdź czy końcówki mocy sie nie grzeja ?
  • REKLAMA
  • #7 711105
    infinity
    Specjalista od telefonów
    To jest dect(tylko) i jak tako nie ma koncowki mocy w sobie.. Jeszce na spokojnie poszukam, tymczasem dziekuje za dotychczasowe porady. Pozdrawiam
  • #8 715577
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Niestety radio cały czas niesprawne.
    Czy ktoś moze posiada wsad pamieci(71005) do tego radia? Z góry dziękuje..
    Pozdrowienia!
  • #9 718098
    bol123
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    niestety 71005 to nie pamięć . Pamięć eeprom jest zawarta w procesorze Texasa jedynie to morzesz zmienić , ale musisz mieć programator do Texasów . a jeśli by był uwalony procesor to mam taki na zbyciu .
  • #10 718323
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Rozumiem, dzięki za podpowiedz, radyjko jest kolegi nie ma do niego wzmacniacza, jest zakodowane i do tego uszkodzone.. Chciłem to zrobic mu to po minimalnych kosztach ale chyba sie nie da.. Pewnie zrezygnuje. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy radia samochodowego FORD 2007 (sound 2000) wyprodukowanego w Portugalii, z pytaniem o lokalizację i uzyskanie kodu zabezpieczającego. Kod może być ukryty w procesorze TMS370, a jego odczyt jest możliwy po numerze seryjnym. Próby zasilania radia zgodnie z instrukcjami skutkują wyświetleniem "CODE ----", jednak po naciśnięciu przycisków radio się resetuje, co wskazuje na możliwe uszkodzenie urządzenia lub problemy z zasilaniem. Radio nie posiada wzmacniacza ani końcówki mocy, co wyklucza ich uszkodzenie jako przyczynę. Pamięć 71005 nie jest pamięcią EEPROM, która znajduje się w procesorze Texas Instruments (model N760050BFKC003). W przypadku uszkodzenia procesora konieczny jest programator do układów Texas, aby odczytać lub wgrać kod. Brak dostępnego wsadu pamięci do tego modelu radia utrudnia naprawę, co może skutkować rezygnacją z naprawy ze względu na koszty.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA