logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FORD SOUND 2000 kod. Jak poznać kod lub jako go usunąć?

Zdzichu 15 Gru 2004 21:45 5898 5
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 1063371
    adamekns
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Kod jest w eepromie. Odczytaj i prześlij na forum, z informacją jaki to eeprom.
  • REKLAMA
  • #3 1063822
    Zdzichu
    Poziom 32  
    Ocena: 440
    EEprom jest 7002 , na programatorze ( JDM ) ustawiłem 93c06 ale odczyt to same zera ?
  • REKLAMA
  • #4 1063888
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Raz już wyjaśniałem a tu znów, tylko z inną pamiątką. Albo poczytaj sobie stronę Jensa Dirka Madsena a nie zaszkodzi jak zobaczysz ten temat.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic212409.html

Bo niedługo będę miał odciski na palcach przez takich właśnie.;)

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 1063954
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    Mnie zaciekawila liczba postow kolegi Zdzicha.Glownie zajmuje sie tv-ja wiec polecam dla Ciebie kupno programatora Versaprog-tam jest dosc duza baza z mapami pamieci do tv,vcr i podstawowe radyjka samochodowe a i 93c06 tez czyta i pisze bez problemow-bo wg mnie konstruowanie czegos do czegos co trafia sie dzis a jutro raczej nie to nie ma sensu-dobry programator-lub jakis co cos potrafi-w razie W moge odkopac swojego pony-i zamienic swoj czas ktory kiedys poswiecilem na jakas walute.
    Pozdrawiam
  • #6 1064415
    Zdzichu
    Poziom 32  
    Ocena: 440
    To fakt że zajmuje sie raczej TV ale z ciekawości zainteresowałem się też radiami i zaczołem podobno od najłatwiejszych. Szukałem wczoraj coś na temat tego radyjka i gdzieś znalazłem w jakims poście że ktoś odczytywał tę kość programatorem JDM ale maoże coś pomyliłem . Nie znalazłem tego postu gdzie jest jasno wyjaśnione że JDM się do tego nie nadaje. Pomyślę w przyszłości nad kupnem jakiegoś innego programatora o ile temat radyjek mnie na tyle wciągnie że zdecyduje sie w to zainwestować. Znalezłem też informację że kod w tym radyjku można znaleźć przez kalkulator ale ten co znalazłem ( ford.exe ) podaje błędny kod . Czyli wniosek z tego że to radyjko mogę sobie na razie odpuścić , dopuki nie bedę miał odpowiedniego programatora . Proszę się nie denerwować że znów zadaje pytanie które gdzieś było już opisana , ale nie znalazłem w tym gąszczu informacji dokładnego wyjaśnienia postępowania z tym radyjkiem , a szukałem chyba ze 2 godziny.
    Pozdrawiam !
REKLAMA