Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Auto traci moc FORD GALAXY 97 r 1.9 TDI

MARCEL94 04 Nov 2009 15:43 7193 5
    MARCEL94
    Level 9  
    Witam!

Jestem posiadaczem auta marki Ford Galaxy rocznik 1997, 1.9 tdi , 90 km.
    i mam problem który nie wiem jak go rozwiązać po dłuższej jeździe auto traci moc. Auto nie kopci jest wszystko dobrze tylko po jakimś czasie tak się dzieje ale jak zgaszę auto i odpalę ponownie jest znów dobrze .Byłem na komputerze i wykazało różnicę ciśnienia w kolektorze dolotowym . Proszę o podpowiedź co to może być za przyczyna że tak się dzieje , od czego zacząć żeby wyeliminować tą usterkę i jakie koszty mogę ponieść za naprawę tej usterki i czy można samemu usunąć tą usterkę???
    Bardzo proszę o jak najszybszą podpowiedź i z góry dziękuję za okazałą pomoc.
    POZDRAWIAM.
    marcinex
    Level 13  
    podejrzewam przepływomierz powietrza
    radzę jeszcze raz skontrolować komputerem
    rh.rally
    Level 18  
    gdyby to był przepływomierz to by wyszło jak był na diagnostyce, w 3 bloku są masy powietrza pokazane.

ile tych tematów jest otwartych?????
    zrób porządek z tym, bo jest bałagan i nie wiadomo, gdzie pisać :D
    ARTEK M
    Level 2  
    Też tak miałem w swoim Galaxy i okazało się że pęknięty jest wężyk znajdujący się w sterowniku silnika.
    M-C-S
    Level 13  
    zacznij od turbo, róznica ciśnień bo słabe doładowanie ,regeneracja turbiny ok 1000zł
    zibi93
    Level 9  
    Może to komuś pomoże, ale u mnie był ten sam efekt. Okazało się że po zdjęciu górnej osłony silnika cienki wężyk przy łączeniu był zerwany i skutkowało to błędnymi danymi w komputerze. Wymieniłem i śmiga ;)