logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się płyty ECS P6BAP-Me z Celeronem 633 podczas BIOS i ładowania systemu

owca_z 25 Cze 2004 21:23 2241 4
REKLAMA
  • #1 711553
    owca_z
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Dostałem od kolegi płyte ECS P6BAP-Me z celeronem 633, twierdzi cały czas że płyta jest sprawna. Płyta ze zintegrowaną muzyką. Ucieszony z nowej płyty wsadziłem do niej z mojego działającego od dawna bez zażutu kompa ramu 128 MB, i Rive TNT II M64. podłączyłem zasilanie. I włączyełm. Test pamięci przeszedł, wchodze do biosa przeglądam opcje, i zawisnoł. Niczego w biosie nie znieniałem. Zrobiłem reseta i znowu wchodze do biosu. Zaś to samo. Zawisnoł kiedy czytałem temperature na płycie. temepratura na CPU wachała się po dluższych obserwacjach w okolicach 27-35 stopni, a na system cośtam 36-50 stopni. Pomyślałem może w biosie za dużo przebywam (różne żeczy przychodzą do głowy jak komp nie działa :roll: :)) i podłączyłem dysk twardy. Zaczoł uruchamiać się system, nawet wykrył nowy mostek PCI i zaś się wiechną. I tak ciągle jak nie w biosie to podczas ładnmowania systemu zawieszenia. Głośnik żadnych pisków nie wydaje.

Ktoś mi powie co jest grane z płytą? Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 711695
    Yarrow
    Poziom 13  
    Plyty ECSa charakteryzuja sie przede wszystkim niska jakoscia wykonania, ale ich cena jest bardzo niska. Ja proponowalbym albo wymienic plyte, albo zrobic update biosu. Oficjalny bios powinien znajdowac sie na stronie producenta, razem z programem flashujacym.
  • REKLAMA
  • #3 713679
    omas
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Tez mialem podobny problem z ECS, u mnie nawet update bosu nic nie dal... chyba taka trefna seria byla... nie mam pojecia ale sprzedalem ja na allegro i kupilem nowa. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 754259
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 757472
    guspol
    Poziom 2  
    Witam!!!
    Sądzę ze mógł sie procek spalic. Ale nie koniecznie. Na Twoim miejscu spróbowałbym zresetowac ustawienia biosu przez wyjecie baterii albo przez zwore.

Pozdrawiam
REKLAMA