logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odróżnić klon Smart-Clip od oryginału? Błąd przy aktualizacji

lfanek 05 Lis 2009 17:11 1338 7
REKLAMA
  • #1 7219487
    lfanek
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Jak odróżnić klon Smart-Clip'a od oryginału? SmartMoto w wersji 1.0b Lite sczytuje:

Niestety nie mogę zrobić update ze strony bo wyskakuje mi błąd taki jak poniżej a ActiveX mam włączone.

Jeśli to klon to wersja 2.05 z jaka wersja SmartMoto będzie działać oraz gdzie ją znaleźć?
  • REKLAMA
  • #2 7219644
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Wyłącz zaporę systemu i zainstaluj mimo alertu.
  • REKLAMA
  • #3 7219683
    lfanek
    Poziom 26  
    problem w tym ze mam wyłączone cale centrum zabezpieczeń wiec powinno działać

Dodano po 4 [minuty]:

poradziłem sobie ale wyskakuje "Clip not registered"

Dodano po 14 [minuty]:

na stronie boot-loader.com klikam w zakladce smartmoto "Login" to wyskakuje:
    "Looking for clip at 0x378... OK
    Clip serial: 353xxxxxx
    Firmware version: 2.05
    You have to update smart clip
  • #4 7222766
    lfanek
    Poziom 26  
    Klon czy oryginał?
    Zrobię tym polaka w w220?
    Jeśli klon to z jaka najnowsza wersje SmartMoto będzie działał.
    Nie mam p-key'a.
  • #5 7223042
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    po pierwsze smart-clip ma już wersję 2.12 i jak nie możesz zrobić update`u do tej wersji to już sugeruje że Twój klipek to popelina a wracając jeszcze do tego co sam napisałeś cytat.."nie mam p-keya" czegoś tu nie rozumiem co ma p-key do smart-clipa? pewnie chodzi ci o s-card bez której legalny klipek mie ruszy

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #6 7223204
    lfanek
    Poziom 26  
    Tak myślałem o scard'a. Więc wersja 2.05 z jaką wersją smartmoto będzie działać i bez s-card'a?
  • #7 7223314
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    przykro mi ale nie jestem w stanie odpowiedziedzieć ci precyzyjnie bo nigdy nie korzystam z klonów

regards fantomas
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak odróżnić klon Smart-Clip od oryginału, gdy SmartMoto w wersji 1.0b Lite odczytuje urządzenie, ale aktualizacja kończy się błędem mimo włączonego ActiveX i wyłączonej zapory systemowej. Po próbach pojawia się komunikat "Clip not registered" oraz informacja o konieczności aktualizacji firmware do wersji 2.05. W dyskusji wskazano, że oryginalny Smart-Clip ma już firmware w wersji 2.12, a niemożność aktualizacji do tej wersji sugeruje, że urządzenie jest klonem. Zwrócono uwagę na konieczność posiadania s-card (nie p-key) do legalnego działania Smart-Clip. Użytkownik pyta, czy wersja 2.05 firmware będzie działać bez s-card oraz z jaką wersją SmartMoto. Wskazano, że aktualizacja klona może uszkodzić urządzenie ("będzie martwy"). Brak precyzyjnych informacji o kompatybilności klonów i wersji oprogramowania, gdyż respondenci nie korzystają z klonów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA