logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ftp - problem z logowaniem do serwera w sieci lokalnej

polcraft 06 Lis 2009 19:34 1649 1
REKLAMA
  • #1 7224392
    polcraft
    Poziom 11  
    Proszę pomoc.

Gdy loguję się z zewnątrz na mój server ftp to nie ma żadnego problemu, wszystko działa ok.

Problem polega na tym, że gdy będąc już w domu próbuję zalogować się używając zewnętrznego ip na ftp to niestety logowanie się nie udaje.

Co zrobić aby to było możliwe?
    Oczywiście wiem że jeżeli zmienię w ustawieniu połączenia ip servera na ten z sieci lokalnej to na ftp zaloguję się bez problemu ale ja chcę móc to zrobić używając zewnętrznego. Abym nie musiał za każdym razem tego przestawiać.

Mam zewnętrzne stałe ip, router z NAT, skonfigurowany serwer ftp G6 FTP Server za NAT (przekierowane porty), z zewnątrz wszystko działa jak należy.

Przekopuję google od kilku dni ale nic nie namierzyłem na ten temat... Może ktoś zna temat?
  • REKLAMA
  • #2 7225696
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    polcraft napisał:
    Problem polega na tym, że gdy będąc już w domu próbuję zalogować się używając zewnętrznego ip na ftp to niestety logowanie się nie udaje.
    A jakiś komunikat otrzymujesz czy po prostu nie ma możliwości nawet zalogowania się?
REKLAMA