logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyjaśnienie działania telewizora kineskopowego dla początkującego elektrotechnika

cheetos24 07 Lis 2009 10:52 6555 5
REKLAMA
  • #1 7226378
    cheetos24
    Poziom 10  
    Witam.
    Jestem początkującym elektrotechnikiem i do tego nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
    Mam problem, który może się wam wydawać banalne lecz tak nie jest.
    Potrzebuję umieć wyjaśnić działanie TV na chłopski rozum, nie jakieś tam zaawansowane głupoty, tylko żebym umiał wyjaśnić czemu tak jest a nie inaczej, Chcę to zrozumieć a nie wykuć i zreferować klasie.
    I jeszcze prosiłbym was o podrzucenie jakiegoś schematu jak działa TV (ponieważ muszę to rozrysować).
    Moja dotychczasowa wiedza jaką posiadam z elektrotechniki to rezystory , kondensatory, magnetyzm.
    Jeszcze raz Was proszę o pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 7226489
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6171
    Przykładowo: SCHEMAT BLOKOWY TV Samsung.pdf
    Załączniki:
    • SCHEMAT BLOKOWY TV Samsung.pdf (897.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 7226566
    cheetos24
    Poziom 10  
    Dzięki , schemat na pewno się przyda lecz tekst jest dla mnie za trudny i dla klasy też na pewno będzie za trudny. Potrzebuje umieć wyjaśnić jak działa telewizor tylko muszę to rozumieć a nie wykuć na pamięć. Licze na was :)
  • REKLAMA
  • #4 7226585
    etezet
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    Dowiedz się jak działa lampa oscyloskopowa.
    Np. Link
  • REKLAMA
  • #5 7226872
    janbernat
    Poziom 38  
    Ocena: 51
    Może lepiej kineskop.
    Ale to jeszcze daleko do działania telewizora.
  • #6 7227031
    cheetos24
    Poziom 10  
    Nie chce żebyście za mnie zadanie robili , ale czy ktos z was umiałby wyjaśnić w prosty sposób jak to działa który mógłbym przedstawić nauczycielowi ??
REKLAMA