logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-SD3 - brak koloru przy odtwarzaniu z taśmy, tuner działa poprawnie

Marek Gila 03 Sty 2003 21:29 1724 4
REKLAMA
  • #1 75240
    Marek Gila
    Poziom 11  
    Mili państwo proszę o sugestie co do tego modelu , objaw jest taki iż nie odtwarza koloru z taśmy. Jednocześnie tuner pracuje prawidłowo. Marek
  • REKLAMA
  • #2 75328
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Czy VCR jest po "przejściach" tzn. czy ktoś był tam przed Tobą?
    Czy był wymieniany dysk wizyjny i od którego momentu nie ma koloru przy odtwarzaniu? Bez tych informacji trudno o dalsze poszukiwania usterki.
  • REKLAMA
  • #3 75564
    Marek Gila
    Poziom 11  
    OLDBOY dzięki że podjąłeś temat, sprawa wygląda tak . VCR był robiony ale nie przez amatora nie widać rycia i tym podobnych prób.Dysk był zdejmowany widać fachowo, nie mam nowego na podmiankę ale jestem przekonany iż to nie robi dysk , ponieważ obraz jest idealnie czysty tylko czarnobiały.Nie przychodzi mi nic do głowy jak dalej ruszyć , proszę o ewentualne sugestie co dalej . Marek
  • REKLAMA
  • #4 75606
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Dysk wizyjny mógłbyć założony odwrotnie o 180* i taki będzie efekt. Jeżeli masz oscyloskop to nie zdejmując dysku sprawdzisz czy ze wzmacniacza PRE-AMP wychodzi sygnał chromy.
  • #5 75868
    Marek Gila
    Poziom 11  
    Dysk odwracałem , oscyloskopu nowego nie kupiłem a tamtego już nie jestem w stanie naprawić. Więc zostają metody tradycyjne. Marek
REKLAMA