logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Alhambra 98 – radio wyświetla TEN i nie reaguje po wpisaniu kodu

pphuhps 09 Lis 2009 14:18 6341 6
REKLAMA
  • #1 7236190
    pphuhps
    Poziom 2  
    Mam problem w seacie nie mogłem zatwierdzić kodu radia, jak zatwierdziłem w końcu po chyba setnym razem wyskoczyło na wyświetlaczu TEN, i w ogóle nie reaguje. Odłączałem od zasilania, czekałem z włączonym radiem.
  • REKLAMA
  • #2 7236484
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1401
    I już nic z poziomu użytkownika z tym nie zrobisz bo wykorzystałeś wszystkie dostępne próby , co więcej jeśli jest to ten model o którym myślę [bo typu nie podałeś] , radio nie jest proste do zrobienia i wiele serwisów odeśle Cię z kwitkiem.

Tym niemniej jest to wykonalne ale parę złotych kosztuje. :idea:
  • REKLAMA
  • #3 7236510
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1173
    Podaj dokładny model tego radia.
  • REKLAMA
  • #4 7237109
    pphuhps
    Poziom 2  
    Jest to radio Seata orginalne, które było zamontowane Model 2007 nie wiem czy to jest to jak coś to napisze co trzeba będzie. Dzięki za chęć pomocy i prosze o dalszą będę bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 7237219
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1401
    Niestety wykorzystałeś wszytkie 10 prób. Kod trzeba wprowadzać z rozmysłem.

A radio masz wg mnie takie :

http://codedradio.info/show.php?p=pics/SEAT/2007rds.jpg&title=SEAT 2007 RDS VWZ7Z3

Teraz tylko fachowiec coś może poradzić.
  • #6 7237343
    pphuhps
    Poziom 2  
    Tak to jest Model 2007 RDS VWZ7Z3.
  • #7 7259413
    pphuhps
    Poziom 2  
    Bardzo dziękuję za pomoc znalazłem fachowca w pobliżu, który mnie odblokował to nieszczęsne radio. Pozdrawiam wszystkich.

Podsumowanie tematu

✨ W Seacie Alhambra z 1998 roku pojawił się problem z zablokowanym radiem po wielokrotnym błędnym wprowadzaniu kodu zabezpieczającego. Po wykorzystaniu wszystkich 10 prób na wyświetlaczu pojawił się komunikat "TEN" i radio przestało reagować. Model radia to oryginalne radio Seata z 2007 roku, oznaczone jako 2007 RDS VWZ7Z3. Odblokowanie radia wymaga interwencji specjalisty, gdyż samodzielne resetowanie lub odłączanie zasilania nie przynosi efektu. Fachowiec zewnętrzny jest w stanie przywrócić funkcjonalność radia, jednak usługa ta wiąże się z kosztami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA