logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 945 - Rozmazane zdjęcia, utrata kolorów, działa po klepnięciu

fastforward 13 Lis 2009 00:48 1041 3
REKLAMA
  • #1 7253377
    fastforward
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Mam problem otoz mam hp945 jesli robie zdjecie strasznie sie rozmazuje mianowicie traci kolory , lecz jak go klepne to wszystko powraca w czym moze byc problem ??
  • REKLAMA
  • #2 7253485
    And41x1
    Poziom 26  
    Ocena: 201
    Jakiś niekontakt - któreś złącze się wysunęło, lub pęknięcie Ścieżki. Da się poprawić.
    Uważaj przy składaniu, na poprawne połączenie gniazdo-wtyk od płytki lampy.
    Mam taki na części.
  • REKLAMA
  • #3 7267381
    SauerMauser
    Poziom 21  
    Ocena: 98
    Kolego, wszystko wskazuje, że masz luźną matrycę.....

miałem to samo w moim HP i facet doradził rozebrać i osadzic ponowni ematrycę, ponieważ po małym upadku lubi wyskoczyc z zatrzasków....

Ja moją rzuciłem z nerwów i się naprawiła, tzn matryca wskoczyła w swoje miejsce :D,

DB!
  • #4 7268810
    gajmix
    Poziom 32  
    Ocena: 169
    SauerMauser napisał:
    Kolego, wszystko wskazuje, że masz luźną matrycę.....
    Ja moją rzuciłem z nerwów i się naprawiła, tzn matryca wskoczyła w swoje miejsce :D,
    DB!

W tym modelu HP płytka matrycy CCD jest mocowana do obudowy obiektywu za pomocą 3 wkrętów więc nic tam nie może "wyskoczyć" i "wskoczyć". Spróbuj po zdjęciu tylnej obudowy, wypiąć wszystkie flexy z ich gniazd na płytce elektroniki, sprawdź końcówki czy nie są skorodowane i włóż dociskając do końca. Jeśli ta operacja nie pomoże to prawdopodobnie przetwornik obrazu do wymiany.
REKLAMA