logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić dyszę do pieca Junkers ZWE 24 2KP? Szukam numeru katalogowego

sensej85 13 Lis 2009 14:57 3100 12
REKLAMA
  • #1 7254918
    sensej85
    Poziom 2  
    Witam! Chciałbym zapytać czy wie ktoś może gdzie mógłbym kupić takową dyszę? Domyślam się, że w Polsce będzie ciężko ze względu na wiek pieca ale może jest jakaś hurtownię z takimi częściami. Jeżeli ktoś zna to proszę też o nr katalogowy takiej dyszy. Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 7255251
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1260
    W serwisie.
  • REKLAMA
  • #3 7255331
    -west
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 521
    Napisz o co dokładnie Ci chodzi bo napisałeś coś w stylu "kupię łożysko do fiata".
    Ten Eurostar nie był dostępny na polskim rynku więc z częsciami nowymi bedziesz miał sporo problemów.

Moderowany przez serwisant73:

Proszę usunąć ten podpis. Forum nie służy do reklamowania swoich usług za darmo!

• REKLAMA
  • #4 7255817
    12B
    Poziom 21  
    Ocena: 139
    Części do tego kotła kupisz u serwisanta lub spróbuj poszukać w sieci jest tam kilka sklepów ,które handlują częściami.
    Kolego -west kocioł ten był sprzedawany na polskim rynku i jeszcze wiele tych urządzeń pracuje. Chyba coś Ci się pokiełbasiło lub nie wiesz o czym piszesz!
  • #5 7257778
    -west
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 521
    12B napisał:
    Kolego -west kocioł ten był sprzedawany na polskim rynku i jeszcze wiele tych urządzeń pracuje. Chyba coś Ci się pokiełbasiło lub nie wiesz o czym piszesz!

Tak przepraszam, żle spojrzałem i pomyslałem o starym Zwr cerastarze.
  • REKLAMA
  • #6 7257808
    sensej85
    Poziom 2  
    Serwisant chce mi ją zamontować za 120zł, wydaje mi się że to lekka przesada za tak mały i prosty element...
  • #7 7258069
    systemgaz
    Poziom 23  
    Ocena: 177
    Sam element nie kosztuje 120 złotych. Do kotłów typu ZE/ZWE 24 - K / -1 K / -2 K..., ZWE 24 - 2 KDG jest 7 rodzajów dysz. Pewnie serwisant podał cenę wraz z usługą. Płacisz nie tylko za usługę, element, ale i za wiedzę.
    Twoje pretensje o cenę można porównać do pretensji kierowanych do mechanika samochodowego, że naprawił auto, a ty chcesz mu zapłacić tylko za materiały... głupie nie?
  • #8 7259324
    sensej85
    Poziom 2  
    Trudno się nie domyślić, że to jest cena zawierająca usługę. Uważam, że to nie jest cena za wiedzę serwisanta tylko cena za brak wiedzy zwykłego użytkownika pieca. Ja rozumiem, że to jest jego praca ale we wszystkim powinno się mieć umiar inaczej za chleb w sklepie płacilibyśmy 10zł, dużą wiedzę mają nauczyciele w szkołach, ale czy zarobki ich są współmierne? ;). Z całym szacunkiem do serwisantów, mi chodzi tylko o wymianę dyszy czyli odkręcenie trzech śrubek...
  • #9 7259523
    serwisant73
    Wykręci te "trzy śrubki" , wymieni dyszę i myślisz że to już wszystko? Play i piecyk działa? Otóż nie... Pozostało jeszcze parę kwestii o kluczowym znaczeniu. Ty , jak widzę o tym nie wiesz- on tak. I sprawa najważniejsza - odpowiedzialność za twoje bezpieczeństwo! Z moich wyliczeń wychodzi , że wcale nie drogi ten serwisant...
    A podobne porównania ,tyle że w drugą stronę , ja też mogę mnożyć...
  • #10 7261177
    mirrzo

Ocena: 2609
    sensej85 napisał:
    .. nie jest cena za wiedzę serwisanta tylko cena za ...

WIEDZĘ i wiedzę, oraz to, że on jest.
    Wiesz ile kosztuje serwisanta roczne utrzymanie swojego warsztatu ? A ile - nauczyciela, którego tu przytoczyłeś?
    Poza tym serwisant jest na Twój gwizdek 24 /dobę przez 7 dni w tygodniu z częściami w zębach, a nauczyciel pracuje 18 na tydzień i ma 5 miesięcy wakacji. No może troszkę przesadziłem - 4 miechy.
    Konto firmowe:
    EURO-DOM
    Krótka, Elbląg, 82-300
  • #11 7261291
    akwedukt
    Poziom 24  
    Ocena: 278
    Jakiś tani ten serwisant,120zł w tym zestaw 80-90 zł .To usługa wychodzi 30-40zł.Ja bym d... z przed telewizora nie podniósł.
  • #12 7263996
    systemgaz
    Poziom 23  
    Ocena: 177
    mirrzo napisał:
    sensej85 napisał:
    .. nie jest cena za wiedzę serwisanta tylko cena za ...

WIEDZĘ i wiedzę, oraz to, że on jest.
    Wiesz ile kosztuje serwisanta roczne utrzymanie swojego warsztatu ? A ile - nauczyciela, którego tu przytoczyłeś?
    Poza tym serwisant jest na Twój gwizdek 24 /dobę przez 7 dni w tygodniu z częściami w zębach, a nauczyciel pracuje 18 na tydzień i ma 5 miesięcy wakacji. No może troszkę przesadziłem - 4 miechy.

Co tak narzekasz? Jakbyś źle zarabiał to byś dawno tą robotę rzucił. Każdy serwisant, który ma podpisany kontrakt z producentem, nie żyje źle. Raz trafia się kulą w płot, a potem tłusty robaczek :) poza tym władza, „power”, nienormowany czas pracy (ma swoje zalety), obrywki płacowe, darmowa reklama producenta i takie tam...zawsze można błysnąć przed kolegami (bezcenne). SG zatrudnia panów serwisantów i wierz mi, ale źle to oni nie mają.
  • #13 7264124
    serwisant73
    Wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. Zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje dyszy do pieca Junkers ZWE 24 2KP oraz numeru katalogowego. Odpowiedzi sugerują, że części do tego modelu można nabyć u serwisanta lub w sklepach internetowych, mimo że piec jest starszy. W dyskusji poruszono również kwestie związane z kosztami usługi montażu dyszy, które niektórzy uważają za wygórowane, argumentując, że cena obejmuje nie tylko element, ale także wiedzę serwisanta oraz odpowiedzialność za bezpieczeństwo użytkownika. Wskazano, że istnieje kilka rodzajów dysz do kotłów ZWE 24, co może wpływać na dostępność i cenę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA