logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingway Fennari - spadki obrotów i brak możliwości odpalenia

adiniakos 13 Lis 2009 22:07 2114 9
REKLAMA
  • #1 7257098
    adiniakos
    Poziom 2  
    Witam ma problem ostatnio zauważyłem ze stoje na swiatłach a on nagle z 4 tys obrotow na 2 albo 1 i ma zgasnac a po duzej chwili gdzies po minucie znow wzrastaja i znow spadają i potem stało sie tak ze wogóle nie chce z kopa odpalać ani z rozrusznika nic. Prosze o pomoc co to za przyczyna może być?
  • REKLAMA
  • #2 7257467
    KJaniczak
    Poziom 25  
    Ocena: 179
    Najpierw sprawdz układ paliwowy ewentualnie wyczyść gaźnik. jak nie pomoże to pisz dalej.
  • #3 7258212
    adiniakos
    Poziom 2  
    układ paliwowy sprawdzony i gażnik byl czyszczony ostatnio 3 razy juz i dzisiaj ide też go. Co może być jeszcze przyczyną?
  • REKLAMA
  • #4 7258533
    KJaniczak
    Poziom 25  
    Ocena: 179
    posprawdzaj jeszcze zapłon a głownie świece.
  • #5 7261102
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Proszę wziąć pod uwagę przekazane informacje oraz sprawdzić dodatkowo, czy silnik nie zasysa tzw. lewego powietrza, po ewentualnej naprawie silnika, odkręcaniu gaźnika. Sprawdź, czy właściwie dokręciłeś gaźnik (równomiernie) i czy uszczelka gaźnika nie została uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #6 7261614
    _LBX_
    Poziom 22  
    Ocena: 92
    Instalacja elektryczna i paliwowo-powietrzna do sprawdzenie. To jest taki prosty motorek, że go zrobisz na pewno.

500 post :lol:
  • #7 7268140
    adiniakos
    Poziom 2  
    ok coś tam z gaznikiem było ale wyszedł nowy błąd jedzie pięknie cacy ale jest takie coś ze czasami ma ze jadę, stoję na światłach jak zwykle no i gaśnie i jak chce odpalic to jest takie coś ze biorę ten hamulec starter i manetkę trochę to nie odpali . A żeby odpalić to jedynie bez manetki jak manetka otwarta nic nie gazuje nic kompletnie to odpali chodzi ledwo niskie obroty i jak chce gaz zgaśnie ciągle tak daje sobie jakoś rade ze trzymam cały czas hamulec i powoli minimalnie manetka kręcę aż coraz większe obroty ale milimetr dalej żeby już ruszał już to gaśnie czasami trzeba go pomęczyć żeby załapał co to może być?
    Proszę poprawić post, jest napisany bardzo chaotycznie. Mod. Rycho T.
  • REKLAMA
  • #8 7268379
    _LBX_
    Poziom 22  
    Regulacja wolnych obrotów.
  • #9 7316666
    adiniakos
    Poziom 2  
    Regulacja obrotów napisałem coś ze się dławi jak dodam manetkę i ze jak chce odpalić to nie mogę dodać manetki to chyba oczywiste że i tak nie pomoże regulacja obrotów jeśli się nie znasz na motorach to nie pisz i nie rób z kogoś za przeproszeniem de^bila bo wiem ze i tak to nie da nic ale kumpel sam próbował u mnie i nie dało proszę o konkretne prawdziwe odpowiedzi
    Moderowany przez Rycho T:

Brak reakcji na polecenie poprawienia poprzedniego postu. Ten napisany równie niezrozumiale. Regulamin, punkty 6 i 8.2.
    Pierwsze ostrzeżenie.

• #10 7316859
    _LBX_
    Poziom 22  
    Chłopie ja robiłem przy motorach jak ty dawałeś jeszcze w pieluchy.
    Poczytaj jak się ustawia mieszankę, i ustaw sobie. Jak dodajesz mu manetką to dodajesz paliwa nie? I to wygląda na zalewania silnika. Za dużo paliwa i gaśnie. Jak Ci zgaśnie to powąchaj silnik. Jak czuć benzyną to to. Więcej powietrza daj. Jak nie czuć, to posprawdzaj szczelność dolotu i filtr powietrza czy jest czysty. Zmieniałeś tłumik? A kumplowi powiedz, niech nie grzebie przy motorach jak się nie zna, bo ja potem muszę to takich "fahofcah*"poprawiać.

* błędy ortograficzne celowe

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z motocyklem Kingway Fennari, który doświadcza spadków obrotów silnika, a także trudności z uruchomieniem. Po sprawdzeniu układu paliwowego i czyszczeniu gaźnika, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują sprawdzenie zapłonu, świec, a także ewentualne zasysanie lewego powietrza. Dodatkowo, zaleca się regulację wolnych obrotów oraz sprawdzenie mieszanki paliwowo-powietrznej, aby uniknąć zalewania silnika. Użytkownik podkreśla, że problem z uruchomieniem występuje, gdy manetka jest otwarta, co może wskazywać na niewłaściwe ustawienie mieszanki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA