logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać kod do radia z kolor navi w VW Passat B5FL '01?

doogas 14 Lis 2009 18:06 3943 3
REKLAMA
  • #1 7259952
    doogas
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    hej, nie pytam o wygenerowanie kodu bo nie można.. bawiłem się trochę przy elektryce i musiałem wyłączyć akumulator, nie mam książeczki ani kodu do tego radia, pytanie czy można jakoś dojść do tego podłączając do auta np VAG-com? albo nie wiem jakoś znaleźć ten kod po VIN?

pozdrawiam,
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 7270011
    SatCom
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Przez Vag'a nie
    po vin'ie przez serwis.
  • REKLAMA
  • #3 7270601
    doogas
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    no właśnie się zastanawiam czy nie ma innej możliwości czytać tego np. po liniach K, L lub can używając jakiegoś programu .. gdzieś znalazłem, że można to z eepromu wyczytać? w serwisie wiem, ze ich komputer łączy się z serwem producenta i faktycznie po vin znajduje kod, ale jak dzwoniłem dziś do 3 aso vw.. to w jednym było to ok.150zl :| i nie od ręki ;) a w innych w ogóle nie odbierali.. lub też czekać trzeba było długo.. na najbliższy wolny termin.. :(
  • Pomocny post
    #4 7271339
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Przecież w Gdyni czy Gdańsku na pewno jest nie jeden serwis RTV który się tym zajmuje. Ceny oczywiście są umowne ale typuję , że średnio powinieneś zmieścić się w 1/3 kwoty podanej przez ASO.
REKLAMA