logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 5550 - pikselowy wydruk na XP, poprawny na Windows 98, dlaczego?

DJ DAREK 28 Cze 2004 21:40 1268 6
REKLAMA
  • #1 716423
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    Ocena: 9
    mam drukare HP 5550 i najnowsze stery do niej gdy drukowalem dzisiaj na papierze fotograficznym wyszedl wydruk strasznie popixelowany :( nie wiem dlaczego postanowilem przeinstalowac system na 98 i tam drukowalem poprawilo sie bo w xp zaden obrazek nie wychodzil dobrze,
    dlaczego xp robi takie jaja ??
  • REKLAMA
  • #2 716951
    Alcedo
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    dlatego że ktoś coś skiepścił,
    pod XP to tylko możesz spróbować oryginalne angielskie sterowniki to wtedy moze zadziała, podkreślam moze.
    Pozdrawiam
    Piotr
  • REKLAMA
  • #3 717044
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    czyli moge sobie dac spokoj z drukarka pod XP :( ??
  • REKLAMA
  • #4 730417
    pro-net
    Poziom 1  
    Witam
    Ja drukuje hp5550 na XP ze starami z netu od HP i działa wszystko ok.

Pozdrawiam
  • #5 730456
    isiek99
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    mam pytanie. a czy jak puścisz test z drukarki są napisy i obrazek, ale nie strone testową z kompa, tylko z drukarki?
  • #6 731028
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    no jest obrazek a napisy :| to tylko logo HP ale test wychodzi kozacko :p
  • REKLAMA
  • #7 896959
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    @pro-net: a jakie masz stery zainstalowane ?? co i jak poustawiane ?? drukowales jakies foto na blyszczacym papierze ??

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada drukarkę HP 5550 i zauważył, że wydruki na papierze fotograficznym są pikselowe pod systemem Windows XP, natomiast pod Windows 98 jakość wydruku jest poprawna. Problem może wynikać z nieprawidłowo działających sterowników pod XP. Jeden z uczestników zasugerował użycie oryginalnych, angielskich sterowników pod XP, co może poprawić sytuację, choć nie jest to gwarantowane. Inny użytkownik potwierdził, że drukarka HP 5550 działa poprawnie pod XP z oficjalnymi sterownikami pobranymi ze strony HP. Test wydruku z samej drukarki (logo HP) wychodzi poprawnie, co wskazuje na problem z komunikacją lub sterownikami w systemie XP. Dalsze pytania dotyczyły wersji sterowników i ustawień oraz rodzaju używanego papieru fotograficznego (błyszczący).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA