logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu do mixowania muzyki z polską wersją językową

Bosu 28 Cze 2004 22:37 13851 28
REKLAMA
  • #1 716570
    Bosu
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    najlepiej jak bylby w polskiej wersji moze macie jakies linki skad moge sciagnac :D :D
  • REKLAMA
  • #2 716623
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Polecam Cool Edit Pro. Niestety nie jest to share ani freeware
  • #3 716661
    Yuri2
    Poziom 13  
    Witam!!!

Jak chodzi o program do mixowania np dla DJ na małych dyskotekach to na przykład:
    TRAKTOR 2 dostępny jest w necie trail.
    ATOMIX VIRTUAL DJ a z tym się niespotkałem w necie są tylko o nim stronki.
    itp.

Ale obecnie posiadam Atomix Virtual Dj PROGRAM WYPASIONY łatwy w obsłudze i duży zkres mixów można robić.

Grałem za pomocą tego programu na kilku imprach i sie sprawdza w praktyce.

POZDRO
  • #4 716727
    rzuber
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Fruity Loops jest extra. tworzysz i miksujesz i wogóle...wszystko.. w pełni profesjonalny... pełno efektów i generatorów
    Cool edit też..

znajdź se jakis zhakowany :)
  • REKLAMA
  • #5 729390
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 732175
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 732231
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    zobacz pod ten link http://www.softpedia.com/public/cat/11/1/6/11-1-6-14.shtml troche skodowana strona ale jest troche Mix-softu.

Jesli myslisz o pól lub Profesionalnym zastosowaniu to COOL EDIT 2000.
    (Edycja do najmniejszego detalu, mix, nagrywanie, obsluga + edycja MP3, itp. Profesionalny Program
  • #8 732760
    Jon-X
    Poziom 28  
    Ocena: 23
    Domyślam się że Bosu chcesz taki program wykorzystać na imprezie, jest tego trochę, generalnie po jednej stronie stoi Traktor - małym nakładem sił możesz coś sklecić, a jak masz mikser i chcesz zamiast duala korzystać z kompa to polecam PCDJ - Silver kiedyś był w necie, teraz wszedł taki obleśny - FX, jak dobrze poszukasz to PCDJ'a Red + numer do totolotka znajdziesz. Pozdrowienia
  • #9 735404
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 33
    chyba najprostszy jest Atomix MP3 i wlasciwie blizniaczy, bardziej rozbudowany Virtual DJ
  • #10 736188
    traktor32
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Ja polecam WaveLab wiecej opcji niz w COOL EDIT
    Pozdrawiam
  • #11 736350
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Najprostsze na świecie: Magix MusicMaker 2.0. Stare strasznie, ale dobre. Co prawda pokazuje jakiś dziwny rozmiar, czy długość w segmentach, i ma zboczony zoom, ale jeżeli chcesz podłożyć np. text pod muzę, to akurat. Po drugie, to COOlEdit.
  • #12 736968
    Maniak.M
    Poziom 16  
    Ocena: 85
    Polecam Adobe Audition 1.0 :!:
    Wedłóg mnie jeden z najlepszych.
    Ale niestety nie w polskiej wersji językowej.
  • #13 737219
    MCbx
    Poziom 28  
    ->Maniak.M
    To chyba następca CoolEdita, tylko Adobe wykupiła Syntrillum.
  • #14 737799
    k4m3l
    Poziom 15  
    Wedlug mnie najlepszy jest Sonar. To po prostu jest kombajn. Jezeli tam czegos nie ma to w zadnym programie raczej nie bedzie ale .. fakt kosztuje troche wersja orginalana. Mialem kiedys wersje 3 (teraz chyba jest juz 5 lub 6).
  • #15 737879
    damian20
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    zdecydowanie traktor mixer lub traktor dj studio
  • #16 739374
    Jon-X
    Poziom 28  
    Ot, inteligencja, MIKSOWANIE muzyki Cool Editem. Chyba na upartego, a już na pewno nie w czasie imprezy, takie coś to do sklejenia intra ewentualnie. A co do tego - mniej czy więcej opcji - czy ktoś z Was zajmował się kiedyś produkcją muzyczną ? Bo jeśli nie jesteś w sytuacji że wypuszczasz to co zrobisz oficjalnie na rynek i musisz się wyspowiadać czym to zrobiłeś komuś kto cię z tego ładnie przepyta, to będziesz miał niejeden edytor na swoim HDD. Ja korzystam w większości z Sound Forge'a, ale równolegle z nim z Cool Edita i VaveLaba. Czemu ? W Forge'u jest dużo funkcji, ale nie ma tak dobrych i intuicyjnych narzędzi do obróbki sygnału jak w Cool Edicie. Nie ma analizy FFT i odszumiania, nie ma takich genialnych filtrów wycinających i presetów które sprawdzają się naprawdę (!) - to wszystko jest w Cool Edicie. Cool Editem możesz nagrywać wielościeżkowo, nie musisz się rozmieniać na drobne. Vave Lab to też wiele opcji których gdzie indziej nie ma - chociażby analiza graficzna 3D. Tak samo sekwencery, patenty Acida wymiatają a czasem Fruity Loops jest po prostu wygodniejszy. Kończę, nie zanudzam, dyskusja lepsze/gorsze wśród profesjonalnego oprogramowania według mnie nie ma sensu - to jest wojna między wytwórniami, wygrywa użytkownik. Pozdrowienia
  • #17 741014
    r00cky
    Poziom 16  
    Oto moji fawotyci :

BPM Studio Professional 4.2.0.0
    Buzzmachines_Massive_Pack_Feb2004
    fruityloops.studio.producer.edition.v4.51
    ReBirth_RB-338_v2[1].0.1
  • REKLAMA
  • #18 741186
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    Polecam Virtual Dj. nie ma nikt przypadkiem stron z których by szło do niego pościągać pluginy bo od atomixa nie pasują :(
  • #20 771375
    MCbx
    Poziom 28  
    aha, miksowanie na dyskotekach...

Może nie powinienem o tym wspominać, ale BPM Studio PRO. Wersję legalną trudno zdobyć (klucz sprzętowy), ale zhakowana istnieje.
  • #21 776556
    djkwaku
    Poziom 12  
    hmmm traktor dj studio :) ja się tym bawie i jest gitara atomix..... hmm jest nawet dobry tzn pod względem tych pluginów ale tak to jak dla mnie to kiła
  • #22 776760
    sampler
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Nie ma lepszego softu od MixVibes Pro. Ale jedna uwaga to raczej soft dla profesjonalistow! Trzeba sie znac na ustawieniach bo intuicyjnie nic nie zrobisz ciekawego. Instrukcja jest b dobra ale w jez angielskim. Jak znasz to sobie spokojnie poradzisz. Ewentualnie mozna ogladnac filmy jak miksowac. Jak masz 2 karty dzwiekowe w kompie to mozesz nie potrzebowac mixera (w mixvibesie jest pasmowy crossfader - nigdzie indziej nie widzialem takiego patentu). Program najdziesz na stronie www.mixvibes.com

A jak sie spodoba to polecam dokupic konsolete pod USB do sterowania tym softem
  • #23 778617
    Paszczak2003
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Ja uzywam BPM STUDIO PRO 4.8, jak nie masz konsoli to ten program jest odwzorcowaniem sprzętu jaki masz na imprezie... no moze nie zawsze ale nie ma w nim takich "bajerów" typu synchro ze nacisniesz "guziczek" i ci sie ładnie zsynchronizuje. poprostu polecam jak chesz sie nauczyć "grać" i robić przejścia... sam uzywałem traktora ale, ale od pewnego czasu gram troche na imprezie i wiem ze traktor to narzedzie dla wiary, która chce grać tylko i wyłącznie na tym programie.. nara
  • #24 781931
    asdfghjklq
    Poziom 13  
    Polecam VTT - VirtualTurnTables - wydaje mi się, ze mniej więcej o coś takiego Ci chodziło.
    Załączniki:
    • vtt180.exe (3.58 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #25 2207677
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Poczebuje jakiś dobry program coś w stylu wirtualnej didżejki zebym miał ape odtwarzaczy i mógł zwolnić cofnąc itd nie musi być wineli ale żebym mugł robić przejścia i żeby mi obsłużył 2 karty no wiecie jedna na sale a druga na odsłuch prosze o konkrety
  • #26 2210083
    Jon-X
    Poziom 28  
    Traktor DJ Studio, Virtual DJ
  • #27 2211930
    olegunar
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Wszystko to lipa nic nie przebije FL Stufio :)
  • #28 2213303
    Jon-X
    Poziom 28  
    Koledze chodzi o odtwarzanie i miksowanie muzyki na imprezach, a nie o produkcję. Czytać by się przydało
  • #29 2214144
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Popiram MixVbes bardzo dobry patent jednak brakuje mu pare rzeczy czekam na coś typu MixVibes + Virtual Dj Studio

Virtual Dj Studio też jest niezły

Jednak poczebuje coś bardziej typu didżejka czyli program który miał by mixer np 4 kanały stereo żebym z niego mógł sterować mikrofon albo nawet dwa mikrofony i dawa line in bo mam dwie karty.

Ps mam pytanie czy jak mam karte 5.1 moge do niej podpiąć 4 mikrofony czy jest taki program wiem że teoretycznie jest tylko 1 wejście ale czy nie ma programu żeby z wyjść zrobić wejścia

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poszukiwano programu do miksowania muzyki z polską wersją językową, szczególnie do zastosowań DJ-skich na imprezach. Wiele propozycji dotyczyło zarówno programów do produkcji muzycznej, jak i do miksowania na żywo. Polecano Cool Edit Pro (obecnie Adobe Audition), choć nie posiada polskiej wersji i jest płatny. Popularne były także programy dedykowane DJ-om, takie jak Traktor DJ Studio, Atomix Virtual DJ oraz BPM Studio Pro, które umożliwiają miksowanie na imprezach i obsługę wielu kart dźwiękowych. Wspomniano również o MixVibes Pro jako zaawansowanym narzędziu dla profesjonalistów, choć z anglojęzyczną dokumentacją. Dla prostszych zastosowań rekomendowano Magix MusicMaker 2.0 oraz Ejay Dance/Techno w polskiej wersji, dostępne w sklepach. Dyskutowano o różnicach między programami do nagrywania i edycji dźwięku (np. Sound Forge, WaveLab, Samplitude, Cubase) a programami do miksowania na żywo. Wskazano na potrzebę wyboru oprogramowania w zależności od celu: produkcja muzyczna czy miksowanie podczas imprez. Poruszono także kwestie techniczne, takie jak obsługa wielu kanałów, mikrofonów i kart dźwiękowych oraz dostępność pluginów i funkcji crossfadera. Wiele programów jest płatnych, a wersje darmowe lub trialowe są ograniczone lub trudne do znalezienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA