Witam jak w temacie, a dokładniej nabyłem beczkę w stanie ¶rednim i słabo ci±gnie, rozebrałem pompę i od razu widać, że 5 łopatek było zastanych w wirniku, jedna złamana, i rzecz najważniejsza jeden pier¶cień do wymiany bo wytarty na skutek braku smarowania(ten od strony koła pasowego na wale wirnika), drugi na końcu pompy, jeszcze dobry bo tam jakie¶ znikome smarowanie było, oto zdjęcia:
Obja¶nienia:
Zdjęcie 1 i 2 - widok ogólny pompy
Zdjęcie 3 - widok wirnika i ta złamana łopatka
Zdjęcie 4 - widok z przodu pompy(od strony koła pasowego). Pytanie: na mój rozum pier¶cienie(pier¶cień 1 na foto) powinny być wyższe od stojana(zaznaczona krawędĽ nr 2 na czerwono) aby łopatki obracaj±c się nie tarły o stojan pompy-czy dobrze my¶lę, czy pier¶cienie musz± mieć tak± sam± wysoko¶ć jak krawędĽ (2 zaznaczona?)
Zdjęcie 5 - czy zaznaczone 1 to wlot, a 2 to wylot?
Zdjęcie 6 - pier¶cień od przodu pompy (ten bardziej zużyty) strzałki pokazuj± zużycie(wytarcia na skutek braku smarowania)
Zdjęcie 7 - pier¶cień ten drugi, czy on się jeszcze nadaje? ¦ladów zużycia nie widać.
Zdjęcie 8, 9, 10 - pompka do smarowania, podaje olej tylko do jednego punktu, może kto¶ co¶ powiedzieć na temat tej pompki?
Pozdrawiam i proszę o każd± pomoc.

Obja¶nienia:
Zdjęcie 1 i 2 - widok ogólny pompy
Zdjęcie 3 - widok wirnika i ta złamana łopatka
Zdjęcie 4 - widok z przodu pompy(od strony koła pasowego). Pytanie: na mój rozum pier¶cienie(pier¶cień 1 na foto) powinny być wyższe od stojana(zaznaczona krawędĽ nr 2 na czerwono) aby łopatki obracaj±c się nie tarły o stojan pompy-czy dobrze my¶lę, czy pier¶cienie musz± mieć tak± sam± wysoko¶ć jak krawędĽ (2 zaznaczona?)
Zdjęcie 5 - czy zaznaczone 1 to wlot, a 2 to wylot?

Zdjęcie 6 - pier¶cień od przodu pompy (ten bardziej zużyty) strzałki pokazuj± zużycie(wytarcia na skutek braku smarowania)
Zdjęcie 7 - pier¶cień ten drugi, czy on się jeszcze nadaje? ¦ladów zużycia nie widać.
Zdjęcie 8, 9, 10 - pompka do smarowania, podaje olej tylko do jednego punktu, może kto¶ co¶ powiedzieć na temat tej pompki?
Pozdrawiam i proszę o każd± pomoc.