logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schneider STV5181 - jak wejść w tryb serwisowy i identyfikacja chassis?

El Procek 29 Cze 2004 09:54 2285 8
REKLAMA
  • #1 717063
    El Procek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Świeży TV z Włoch . Prośba o informacje jakie to chassis i jak wejść w tryb serwisowy .
  • REKLAMA
  • #2 717394
    jackpott
    Poziom 13  
    Jesli to jest chassis TV9 to muszisz nacisnąć jednoczesnie V+ i P- na panelu przednim telewizora i TV w pilocie
  • REKLAMA
  • #3 717403
    jackpott
    Poziom 13  
    lub naciskajac jednoczesnie RED i BLUE w pilocie nacisnac (V+)(P-)pozdrawiam Jackpott
  • #4 717510
    Adam G.
    Poziom 22  
    Ocena: 325
    Witam

Podczas pracy odbiornika nacisnąć jednocześnie na pilocie przyciski czerwony i niebieski. Po zwolnieniu przycisków w czasie 5 sekund należy jednocześnie nacisnąć na klawiaturze lokalnej przyciski P- i Vol +.

Pozdrawiam Adam
  • #5 717996
    El Procek
    Poziom 17  
    Dzięki za pomoc!!!!
  • REKLAMA
  • #6 719043
    El Procek
    Poziom 17  
    Muszę jednak wrócić do tematu Schneidera (proc.SDA5531 , komb.STV2246 ) . Na panelu jest 3 przyciski ( + , - , wybór ) .
  • #7 719191
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6617
    Jest to chassis 11AK08 tak przynajmniej jest w mojej bazie danych ale mogę się mylić.
  • REKLAMA
  • #8 1444245
    El Procek
    Poziom 17  
    Chcę zakończyć temat , bo dogrzebałem się wreszcie do procedury.
    - zewrzeć p.7 procesora do masy ( jest nawet kołek oznaczony SERVICE)
    - włączyć TV na ekranie powinna pokazać się literka S
    - rozłączyć p.7
    - wcisnąć na pilocie OSD ( RECALL )

Jest to chassis CTS

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy telewizora Schneider STV5181 sprowadzonego z Włoch, z pytaniem o identyfikację chassis oraz sposób wejścia w tryb serwisowy. Wstępne sugestie wskazywały na chassis TV9, gdzie tryb serwisowy aktywuje się poprzez jednoczesne naciśnięcie przycisków Vol+ i P- na panelu przednim oraz pilocie, lub przycisków czerwonego i niebieskiego na pilocie, a następnie Vol+ i P- na panelu. Później pojawiła się informacja, że urządzenie może mieć chassis 11AK08. Ostatecznie ustalono, że telewizor posiada chassis CTS, dokładniej CTS AA, z procesorem SDA5531 i kombajnem STV2246. Procedura wejścia w tryb serwisowy dla tego chassis polega na zwarciu pinu 7 procesora do masy (oznaczonego jako SERVICE), włączeniu telewizora, pojawieniu się na ekranie litery "S", rozłączeniu pinu 7 oraz naciśnięciu na pilocie przycisku OSD (RECALL).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA