logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto przerobić Behringer PMH 3000? Wymiana podzespołów na lepsze

roberto740 15 Lis 2009 19:07 2270 12
REKLAMA
  • #1 7265139
    roberto740
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Witam padł mi power jw.zanim zawiozę go do naprawy chciał bym się dowiedzieć czy mógł by ktoś mi przepakować chińskie bebechy i założyć coś sensownego,podłączając oczywiście mixer...czy jest to w ogóle opłacalne i wykonalne?Proszę o odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 7266193
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Witam mam w posiadaniu własnie taki model powiem Ci szczerze nazbieraj na koniec mocy i bedziesz naprawde bardzo zadowolony. Mi koniec mocy z tym modelu spalił sie na głośniku 100W wiec najbardziej opcjonalnym wyjściem bedzie zakup nowej koncówki mocy
  • REKLAMA
  • #3 7268615
    roberto740
    Poziom 13  
    Cześć Szwarc3 powiem ci,że nawet mikser nie świeci płytka która jest w środku jest od spodu częściowo spalona ze 3-4małych elementów.Dla elektronika to pewnie nie problem,jeśli oczywiście tylko to padło...jednak wolał bym nie targać osobno końcówki-przynajmniej tam gdzie nie muszę.
  • REKLAMA
  • #4 7270037
    Szwarc3
    Poziom 17  
    no w sumie masz racje ... włąsnie zajmuje sie takimi "bzdetami" czyli naprawiam małe nie dosc skomplikowane rzeczy ostatnio rozkrecałem pmh 5000 to myslałem ze mnie szlak trafi!! elektronik Ci to zrobi jak najbardziej tylko ze rozkrecanie tego modelu to dla bardzo cierpliwych!! Swoja droga bardzo dobry mikserek;)
  • #5 7273123
    roberto740
    Poziom 13  
    cieszę się,że się zgadzamy.Z miksera też jestem zadowolony ale samo nagłośnienie jest do bani i serio jak bym potrafił to wybebeszyć to jak najbardziej bym to zrobił.Elektronik który mi to robi był zaskoczony że całkiem przyjemna konstrukcja,ale ja to oceniam pod kątem dynamiki,mocy i brzmienia i szczerze mówiąc wolał bym żeby była cięższa a konkretna.Poza tym ma problemy ze znalezieniem części...
  • REKLAMA
  • #6 7273775
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Z doswiadczenia wiem ze czystosc dźwięku jest hymmm ... niezadowolajaca ale w połaczeniu z bardzo dobrym nagłośnieniem jest miłe do ucha;)a z ciekawości jakie nagłośnienie miałem wpiate pod power?? po ilu Ci padła końcówka? i jak dawałes głośno:P
  • #7 7274912
    roberto740
    Poziom 13  
    to nie tak...zawsze miałem podłączony powerek kolegi który grał nie żle mój był jako mixer,czasem miałem adsa lx 1100 i było ok.a teraz po załączeniu berego jeszcze nie był obciażony ok 1 minuta minęła i pach is dead.
  • #8 7279247
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Heh i to sa włąsnie takie koncówki mocy w tych modelach ale mi mikser nigdyu nie zawiodł i nie mam zamiaru go zmienic;)
  • #9 8172071
    zwojda
    Poziom 11  
    Witam.

Mam pytanie, mam Behringera PMH 2000 i na jednym kanale ostatnio po burzy zaczęło coś mocno szumieć i trzeszczeć. Ma ktoś pomysł co to może być, ile będzie kosztowała naprawa?
    Gdzie jest jakiś serwis Behringera w Warszawie lub bardzo blisko niej.
    Powermikser jest po gwarancji wiec może jakis fachowiec się znajdzie?
    Bardzo proszę o pomoc.
  • #10 8172362
    MR-Sound
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    A sprawdzałeś na innym gniazdku ?
    mi w domu na jednym też tak wszystko buczy i to ewidentna wina gdzieś tam w gniazdku w innym jest O.K.
  • #11 8173374
    roberto740
    Poziom 13  
    hej-z tym behringerem to najważniejszym problemem jest znalezienie schematu...mój elektronik dostał od jakiegos anglika(pmh 3000) i poszło jak spłatka...swoją drogom to chwalił konstrukcję powyższego powermixera (konstrukcja konstrukcją a wrażenia słuchowe i moc swoją drogą).
  • #12 8174546
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Chwalił konstrukcję? Heh, a to dobre... to skąd wszechobecna opinia że zawsze w nich coś jest nie tak i tylu niezadowolonych userów? :)
  • #13 8174698
    roberto740
    Poziom 13  
    a no stąd iż materiały użyte do jej budowy są prawdopodobnie złej jakości(najdelikatniej mówiąc) mówił o przejrzystości konstrukcji itp.ja osobiście dokupiłem końcówkę i dopiero to zaczęło gadać:)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat przeróbki powermiksera Behringer PMH 3000, który uległ uszkodzeniu. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z naprawą i wymianą podzespołów. Wskazują, że końcówka mocy w tym modelu często ulega awarii, a naprawa może być skomplikowana ze względu na trudności w rozkręcaniu urządzenia. Niektórzy sugerują, że lepszym rozwiązaniem może być zakup nowej końcówki mocy, zamiast przeróbki. Wspomniano również o problemach z jakością dźwięku oraz trudnościami w znalezieniu odpowiednich części zamiennych. Użytkownicy podkreślają, że konstrukcja PMH 3000 jest przyjemna, ale materiały użyte do budowy mogą być niskiej jakości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA