Witam. Chciałem się was poradzić. Chciałbym zrobić coś takiego by za pomocą potencjometru, tak mi się wydaje że będzie najlepiej, sterować ramieniem robota. Z tym że chciałbym by to były 2 osobne układy. Zamiast serwomechanizmów chciał bym zastosować silniczki wielkość baterii R20 maksymalnie. Chodzi mi o silę robota. Wiem że wszystko trzeba skalibrować ale potrzebuje płytki tzn. 2 płytek, które będą się ze sobą komunikowały najlepiej bez przewodowo.
1. Pierwsza płytka ma odbierać dane z potencjometru(fajnie by na takiej jednej płytce by można odebrać i prześle dane z kilku potencjometrów.)
2. Druga płytka, która odbierze dane i wyśle odpowiednie impulsy do silniczka.
3. Ewentualne porady dotyczące silniczków.
Jeżeli chodzi o programowanie też nie jest ważne, potrafię. Zasilanie nie jest waż. Zasilanie będzie stałe jak na razie. Od mechaniki i całej reszty są inne fora.
Interesuje mnie kwestia elektronik i pochodne kwestie.
Poszukuje wszystkich informacji.
I Mam prośbę. Nie pytajcie w postach czy mam na to kasę, albo że trudno to zrobić bo coś tam. Bo często można się zetknąć z czymś takim.
1. Pierwsza płytka ma odbierać dane z potencjometru(fajnie by na takiej jednej płytce by można odebrać i prześle dane z kilku potencjometrów.)
2. Druga płytka, która odbierze dane i wyśle odpowiednie impulsy do silniczka.
3. Ewentualne porady dotyczące silniczków.
Jeżeli chodzi o programowanie też nie jest ważne, potrafię. Zasilanie nie jest waż. Zasilanie będzie stałe jak na razie. Od mechaniki i całej reszty są inne fora.
Interesuje mnie kwestia elektronik i pochodne kwestie.
Poszukuje wszystkich informacji.
I Mam prośbę. Nie pytajcie w postach czy mam na to kasę, albo że trudno to zrobić bo coś tam. Bo często można się zetknąć z czymś takim.