logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór odtwarzacza DVD do muzyki z amplitunerem Yamaha RX-V440, do 400 zł

hermani 18 Lis 2009 21:41 3123 5
REKLAMA
  • #1 7279017
    hermani
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Witam, mam zamiar zakupić odtwarzacz dvd do amplitunera Yamaha rx-v440. Będzie on używany jedynie do słuchania muzyki, ewentualnie może w jakiejś odległej przyszłości do oglądania filmów. Przedział cenowy zamyka się na 400zł. Muzyka słuchana będzie z audio-cd oraz najczęściej zapewne w formacie mp3.

Najbardziej przekonuje mnie na dzień dzisiejszy Pioneer DV-420 S, posiada usb na przednim panelu, wyjście hdmi (co może kiedyś będzie miało znaczenie), no i ma dobry przetwornik d/a.

Oczywiście zależy mi na waszej opinii i waszym doświadczeniu w tej dziedzinie. Chcę nowy sprzęt, ponieważ nie mam coś szczęścia do używanych. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 7280726
    edison

Poziom 26  
    Ocena: 55
    Myślę że ten Pionieer to trafny wybór. Miałem okazję posłuchać DV-400 i moje wrażenia są pozytywne.
    Konto firmowe:
    Multisec
    Różanki ul.Ogrodowa 1, Kłodawa, 66-415
  • REKLAMA
  • #3 7284810
    zeen
    Poziom 1  
    Słuchałem DV 400 i twierdzę że gra co najmniej nieciekawie. Poza tym jeśli ktoś słucha mp3 to niech zapomni o wybieraniu plików numerycznie a na wyświetlaczu można zobaczyć tylko upływający czas lub bodajże 8 pierwszych znaków nazwy.W przypadku płyt CD Audio jest już normalnie czyli nr ścieżki i czas. Dżwięk z tego odtwarzacza nie wciąga i ma typowe cechy brzmieniowe Pioneerów w ogóle: płytki lekki bas ,nieco wyostrzoną górę i płaską scenę (brak sceny) i trzeba by użyć dobrego zewnętrznego DAC-a żeby coś z niego wyciągnąć, bo przetworniki c/a wbudowane w odtwarzacz są niestety miernej jakości.
  • REKLAMA
  • #4 7284840
    edison

Poziom 26  
    Ocena: 55
    Fakt, ten słuchany przeze mnie odtwarzacz był podłączony przez wyjście optyczne do amplitunera co pewnie nie pozostało bez wpływu na odbiór. Podłączonego analogowo nie słyszałem...
    Najlepiej posłuchać przed zakupem w jakimś sklepie.
    Konto firmowe:
    Multisec
    Różanki ul.Ogrodowa 1, Kłodawa, 66-415
  • REKLAMA
  • #5 7286305
    hermani
    Poziom 13  
    Jeden z kolegów skrytykował tylko mój wybór, ale do niczego innego "lepszego" już nie porównał. Z tego założenia to chyba żadnego dvd nie kupować, bo mają słabe przetworniki? Dźwięk z pioneerów, dzięki wyostrzonej górze wydaje się być bardzo szczegółowy. Bas, można "podkręcić" na amplitunerze. Oczywiście takie "agro pukanie", to od razu najlepiej z komputera puścić, gdzie początek equalizera w odtwarzaczu poustawiać na szczyt;) Ale przecież nie o to mi chodzi. Bas u mnie wydobywać się będzie z subwoofera z głośnikiem o średnicy 25cm, więc powinno starczyć. Satelitami są własnoręcznie wykonane kolumienki z teslami arn 150 i tonsilami w górze.
  • #6 7319579
    hermani
    Poziom 13  
    Kupiłem tego pioneer'a i jest dobrze;) Mp3 dużo lepiej jakościowo niż z komputera brzmią, a audio-cd porównywalnie z cd pioneer s-530. Mogę wszystkim polecić to dvd.
REKLAMA