logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

YAMAHA RX-V483 czy inne amplitunery z USB do 2000 zł - odtwarzanie muzyki i filmów

tomakom 22 Lip 2018 10:39 1914 7
REKLAMA
  • #1 17343014
    tomakom
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Jestem użytkownikiem amplitunera Yamaha już ponad 10 lat. Gra fajnie i nic mu nie dolega ale coraz więcej słucham lub oglądam z USB zamiast płyt. USB podłączam do odtwarzacza DVD i na amplituner.
    Odtwarzacz ma swoje ograniczenia i nie czyta wszystkich formatów. Chciałem kupić nowy ale olśniło mnie, że nowe amplitunery mają wejście USB więc może by tak wymień amplituner i odtwarzać z jednego źródła wszystko.

Z tego co czytam - USB odtwarza wyłącznie muzykę? Nie czyta plików wideo? Czyli muzykę odtwarzam bezpośrednio z amplitunera a filmy z telewizora?

Na amplituner chciałbym wydać ok 2000zł. W tej cenie ciekawy wydaje się YAMAHA RX-V483. Może jakieś inne propozycje? Słucham głównie stereo na kolumnach frontowych Quadral Odin MKIII
  • REKLAMA
  • #2 17345422
    tomakom
    Poziom 6  
    a może

Denon AVR-X1400H

ktoś ? coś?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17366515
    tomakom
    Poziom 6  
    dzięki za wskazówki, teorię mam opanowaną

ciekawy jestem opinii użytkowników
  • REKLAMA
  • #5 17366801
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    tomakom napisał:
    teorię mam opanowaną

W takim razie dlaczego chcesz kupić amplituner wielokanałowy do słuchania stereo???
  • #6 17431571
    tomakom
    Poziom 6  
    Pablo1964 napisał:
    tomakom napisał:
    teorię mam opanowaną

W takim razie dlaczego chcesz kupić amplituner wielokanałowy do słuchania stereo???

problem w tym,że stereo nie oferuje odtwarzania z usb a może oferuje tylko ja nie wiem?
  • #7 17768431
    mm150
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Witam- posiadam Yamahę RXV 483 super sprzecik-polecam ,ale właśnie minusem jest odczyt z USB tylko muzyki,mi to nie przeszkadza, gdyż podłączam dysk twardy z filmami pod tv,Twój wybór ,ja nadal ją polecam- pozdrawiam wszystkich.
  • Pomocny post
    #8 17768638
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    tomakom napisał:
    Pablo1964 napisał:
    tomakom napisał:
    teorię mam opanowaną

problem w tym,że stereo nie oferuje odtwarzania z usb a może oferuje tylko ja nie wiem?

Przykładowo... https://www.euro.com.pl/amplitunery/yamaha-r-n402d-czarny.bhtml

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje amplitunera z wejściem USB do 2000 zł, aby zredukować liczbę urządzeń do odtwarzania muzyki i filmów. Obecnie korzysta z amplitunera Yamaha, ale zauważa ograniczenia swojego odtwarzacza DVD, który nie obsługuje wszystkich formatów. Pojawia się pytanie, czy amplitunery z USB odtwarzają tylko muzykę, a filmy muszą być odtwarzane z telewizora. W dyskusji polecany jest model YAMAHA RX-V483, który odtwarza tylko muzykę z USB, co nie jest przeszkodą dla niektórych użytkowników, którzy podłączają dyski twarde z filmami do telewizora. Inna propozycja to Denon AVR-X1400H.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA