logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S2 Portable Formatowanie Mac OS Jurnaled i FAT32

zaszczepa 19 Lis 2009 13:32 2367 2
REKLAMA
  • #1 7281073
    zaszczepa
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    witam wszystkich... niedawno kupiłem dysk Samsunga S2 Portable głównie po to żeby stworzyć kopie zapasową całego systemu (Mac OS leopard) ale po czasie zorientowałem sie że przydałby sie też jako poprostu jako dysk na który mógłbym załadować filmy,muzyke itp.wydawałoby sie że problemu nie ma ale jednak jest.okazało sie że do stworzenia kopi zapasowej trzeba sformatować dysk z FAT32 na Mac OS Extended(Juurnaled) i teraz nie mogę go odczytać na Windows. a na Mac-u działa normalnie....może wie ktos jak zrobic zeby działał na obu systemach..pzdr
  • REKLAMA
  • #3 7281087
    zaszczepa
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    ..dodam tylko ze po podłaczeniu do komputera z Windows wyskakuje "okienko" ze:..znaleziono nowy sprzet!..i że:sprzęt jest gotowy do uzycia..poczym wchodzisz w Mój Komputer i NIC!...

Dodano po 17 [minuty]:

..dzieki Matuzalem..postaram sie cos z tego zrozumiec i zobaczymy... a jak nie to w jakis sposób powrócic do ustawien fabrycznych dysku..zgram zdjecia,muzę i najważniejsze rzeczy bez robienia kopi całego systemu..pzdr
REKLAMA