logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać film z kamery miniDV na laptopa bez portu FireWire?

vanhouse 21 Lis 2009 18:38 3172 3
REKLAMA
  • #1 7290770
    vanhouse
    Poziom 2  
    witam,

mam taki problem bo nie mam w laptopie firewire a chce zrzucić film mam kabelek usb ale windows movie marker nie widzi kampery

wczesniej podczas podlaczenia sprzet zostal automatyczny dodany

w czym problem?

mam nadzieje ze w dobrym dziale umiescilem temat
  • REKLAMA
  • #2 7293021
    ajpier
    Poziom 36  
    Ocena: 475
    W tym że musisz mieć kartę firewire żeby zgrać film. Przez USB możesz sobie zdjęcia ściągnąć o ile kamera jest wyposażona w odpowiednią pamięć np kartę SD bo niektóre kamery jak na przykład Samsung VP-D371 zapisują zdjęcia na kasecie mini DV i USB jest praktycznie nie używane.
  • REKLAMA
  • #3 7309061
    wojtekcz
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    jak to laptop to czasami za niewielką cenę można znaleźć kartę PCMCIA z portami firewire.
  • #4 9297898
    aniakmita
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jeżeli kamera cyfrowa - to do transferu cyfrowego standardowo wyposażona jest jedynie w złącze mini FireWire (4) , jeśli posiada także gniazdo USB jako opcję dodatkową tzn. że :
    import wszelkiego z niej materiału może być wykonywany na tych samych zasadach z obydwu dostępnych złączy bez jakichkolwiek różnic w jakości czy też szybkości transferu !!

Dodano po 9 [minuty]:

ajpier napisał:
    W tym że musisz mieć kartę firewire żeby zgrać film. Przez USB możesz sobie zdjęcia ściągnąć o ile kamera jest wyposażona w odpowiednią pamięć np kartę SD bo niektóre kamery jak na przykład Samsung VP-D371 zapisują zdjęcia na kasecie mini DV i USB jest praktycznie nie używane.

.....sorka ale np. po co to całe USB w kamerze Samsung VP-D371 ???
    ...przez USB bezproblemowo można WSZYSTKO transferować z cyfrowych kamer
    (jeśli chodzi o kasetkę DV) ... i tyle ...
    ... FireWire.... to bajer marketingowy - sorka , i nic ponadto ;/...
REKLAMA