logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić i zaprogramować komputer EDC16U1 w Skoda Octavia II?

robik5 22 Lis 2009 15:29 4938 4
REKLAMA
  • #1 7294296
    robik5
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    WItam, uległ uszkodznieu komputer w moim aucie. Chcę kupić inny uzywany z identycznym oznakowaniem, prosze o wskazówki co nalezy zrobic aby go zainstalowac ? czy wymagane jest jego programownaie , jelsi tak to czym i jak?
  • REKLAMA
  • #2 7294675
    andrzej1982
    Poziom 18  
    Ocena: 86
    Myślę że należy odkręcić śrubki mocujące sterownik, odpiąć wtyczkę - tylko nie połamać zatrzasków, podpiąć drugi sterownik, przykręcić śrubki. Wezwać lawetę, zaprowadzić auto do warsztatu elektroniki pojazdowej. Tam uruchomią auto.
  • REKLAMA
  • #3 7295524
    robik5
    Poziom 11  
    Dzikeuję za wyczerpujacą odpowiedź - pytanie tylko po co odkrecac śrubki odpinać zatrzaski itp????
    Jesli nie masz lepszych pomysłów lub nie wiesz jak to zrobić to może lepiej nic nie pisz!
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 7295580
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7295872
    robik5
    Poziom 11  
    mam stary sterownik, ale z nim nie ma komunikacji przez złącze diagnostyczne, bo jest uszkodzony( pewnie mozna odczytać jego zawartość przez OBD100). Nowy sterownik tez nie jest nowy i pochodzi z demontażu - oznakowanie jest identyczne jak uszkodoznego, ale chyba nie ma do niego pinu. Mam natomiast komplet kluczy + karte immo poniewaz samochod pochodzi z polskiego salonu. Czy po podłaczeniu "nowego" sterownika mozna przez złacze OBD zmienić kod immo na ten poprawy?
REKLAMA