logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wiekowy notebook IPC - nie wybudził się ze stanu czuwania

Krek15 23 Lis 2009 19:57 1176 2
REKLAMA
  • #1 7299797
    Krek15
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    Witam mam stary laptop ipc z win 98 oczywiści xp tez działał. Jednak pewnego dnia musiałem przypilnować aukcje. Więc ustawiłem sobie aukcje a laptop w stan czuwania.
    Od czasu do czasu podchodziłem i ruszyłem myszką i się uruchamiał. Oczywiści zasilany z zasilacza w tym czasie był. Niestety przy 6 razie gdy chciałem go uruchomić z stanu czuwania kaplica nic już nie świeciło zupełnie martwy. Dodam ze gdy laptop przechodził w stan czuwania nic nie chodziło nawet wentylator. dopiero gdy ruszyłem myszką lub spacje wszystko startowało. Pojawiał się ekran z aukcją. Jak myślicie co to może być lub jaka przyczyna. Zasilacz działa, dzięki pozdrawiam.

Link usunąłem, regulamin p. 10.11 [mat_ed]
  • REKLAMA
  • #2 7300588
    edm124
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    miałem ten sam problem z COMPAQiem Presario...
    wyjąłem baterią, odłączyłem od zasilania i odłączyłem baterie. O dziwo podziałało, tylko że cały bios się zrestartował...
    pozdrawiam :)
  • #3 7508146
    Krek15
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    Temat proszę przenieść do kosza. Usterka nie została usunięta. prawdopodobnie doszło do trwałego uszkodzenia. Laptop został sprzedany na części. Wyjęcie baterii nic nie dało . Zasilacz był sprawny . brakło ładowania akumulatora i reszta nie reagowała. Widocznie mogło dojść do przegrzania się jakiegoś elementu poprzez zostawienie lapka w stanie czuwania. wymienione był dysk, ram , procesor, napędy. Padła płyta główna
REKLAMA