Witam
HP Compaq Presario CQ60-140EW nie włącza się przyciskiem.
Trochę poszperałem, ale nie znalazłem nic podobnego, ale bo nie wiem jaka płyta jest podobna.
Na przycisku brak napięcia, jest około 50mV. Po odłączeniu tasiemki przycisku zasilania to samo, więc nie jest winny sam przycisk, czy jakieś zwarcie. Sprawdzam bez baterii, bo ta jest wykończona.
Bateria CMOS 3.00V, w normie (podobno może mieć znaczenie).
Nie mogę znaleźć na płycie żadnego napięcia większego poza tym z zasilacza 19V. Jest gdzieś jakieś 1,67V.
Zasilacz - zamiennik, działał na nim bez problemu dłuższy czas.
Proszę o jakąś pomoc.
Co sprawdzić?
Jaka to może być płyta, gdzie szukać podobnych?
Wygląda jakby nie było zasilania standby. Nie wiem dokładnie jakie powinno być i gdzie. Na pewno powinno być na pinie włącznika.
Pozdrawiam
EdiM
HP Compaq Presario CQ60-140EW nie włącza się przyciskiem.
Trochę poszperałem, ale nie znalazłem nic podobnego, ale bo nie wiem jaka płyta jest podobna.
Na przycisku brak napięcia, jest około 50mV. Po odłączeniu tasiemki przycisku zasilania to samo, więc nie jest winny sam przycisk, czy jakieś zwarcie. Sprawdzam bez baterii, bo ta jest wykończona.
Bateria CMOS 3.00V, w normie (podobno może mieć znaczenie).
Nie mogę znaleźć na płycie żadnego napięcia większego poza tym z zasilacza 19V. Jest gdzieś jakieś 1,67V.
Zasilacz - zamiennik, działał na nim bez problemu dłuższy czas.
Proszę o jakąś pomoc.
Co sprawdzić?
Jaka to może być płyta, gdzie szukać podobnych?
Wygląda jakby nie było zasilania standby. Nie wiem dokładnie jakie powinno być i gdzie. Na pewno powinno być na pinie włącznika.
Pozdrawiam
EdiM